lab501.ro

Keyboard Wonderland – Part I – În Țara Minunilor Periferice

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 12 April, 2022.

Capitolul 2 –Switchuri/butoane

În contrast cu tastaturile „cu membrană”, unele tastaturi folosesc butoane individuale (sau ansambluri de piese cu această funcție) pentru a închide un contact la apăsarea unei taste. Aceste butoane le vom denumi „switch-uri” pe parcursul călătoriei.

Un switch în general este alcătuit din:

• stem – partea de obicei colorată, pe care se montează keycaps și care culisează vertical; pe lateral are așa-numitele “sliders” care culisează în canalele bazei carcasei;
• carcasă, care poate fi alcătuită dintr-o bază și un capac, care găzduiește stem-ul;
• arc – care menține stem-ul într-o poziție în care switch-ul nu închide circuitul; forța necesară pentru a comprima arcul astfel încât să obținem actuarea switch-ului se măsoară în cN (centinewtoni) sau g (grame-forță). 1 g = 0.980655 cN, prin urmare putem considera unitățile acestea ca fiind echivalente în contextul specificațiilor tehnice ale tastaturilor. Există o multitudine de informații cu privire la forțele implicate în construcția și funcționarea switchurilor și dacă doriți să aruncați o privire aici este un articol exhaustiv referitor la acestea.
• contact – acesta poate fi o plăcuță metalică fixă sau elastică – de exemplu în cazul switchurilor Cherry MX se numește „leaf”.

Switch ZealPC Zilent V2 cu stem “silenced” în curs de lubrifiere și filmare. Se observă cauciucul alb de la capetele sliderelor și filmul violet. Filmele pot schimba semnificativ semnătura acustică a unui switch.

Există și switchuri mai speciale, pe care le vom descrie la momentul potrivit.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Keyboard Wonderland – Part I – În Țara Minunilor Periferice

Lasa-ne un comentariu: