lab501.ro

PFU/Fujitsu Happy Hacking Keyboard Professional Hybrid Type-S

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 15 July, 2022.

PFU/Fujitsu Happy Hacking Keyboard Professional Hybrid Type-S

Bine v-am găsit la primul review din România pentru HHKB Professional Hybrid Type-S – o tastatură pe care producătorul o recomandă ca fiind produsul lor flaghship.

Lumea tastaturilor 60% este cu siguranță interesantă – poate fi descrisă ca o nișă într-o nișă iar oamenii în general se minunează cum poți folosi ceva care nu are „toate tastele”. Despre asta însă într-un articol viitor.

Haideți astăzi să aruncăm o privire asupra tastaturii de pe prima pagină a articolului nostru despre tastaturi – atât într-un motto cât și într-o fotografie.

Să ne amintim motto-ul:

Deoarece tastaturile sunt accesorii pentru cei care asamblează PCuri, aceștia se concentrează asupra minimizării costurilor de producție. Dar este o atitudine incorectă. Când văcarii americani erau pe drum și calul le murea acesta rămânea acolo unde a murit. Dar chiar dacă erau în mijlocul deșertului, văcarii își luau șaua cu ei. Calul era un bun consumabil, dar șaua era o interfață cu care erau obișnuiți. Urmând acest principiu, PCurile sunt bunuri consumabile iar tastaturile sunt interfețe importante.

Prof. Wada (designerul Happy Hacking Keyboard)

Happy Hacking Keyboard (sau HHKB de aici înainte) este o tastatură în format 60% cu un layout mai special care a devenit cunoscut ca „layout HHKB”. Este o tastatură care folosește switchuri Topre – un switch hibrid care ține atât de lumea tastaturilor cu membrană, cât și de cea a tastaturilor mecanice. Este o fuziune interesantă care produce rezultate fascinante atât când vine vorba de tactilitate și sunet, cât și de feeling-ul general al tastaturii.

Așa cum implică și numele, este totodată un hibrid bluetooth – cablu – ceea ce înseamnă că poate funcționa atât wireless, cât și conectată printr-un cablu USB-C la un PC care rulează Windows sau Linux sau un Mac. Este o tastatură ușoară, care cântărește aproximativ 540g fără cele două baterii AA care sunt necesare funcționării în mod Bluetooth. Evident, funcționarea când conexiunea se realizează prin cablu nu necesită baterii. Puteți împerechea tastatura cu până la patru dispozitive prin bluetooth și puteți comuta între ele printr-o combinație de taste.

Modelul asupra căruia ne aplecăm astâzi urechea este varianta Type-S, ceea ce denotă amortizarea sonoră a sunetului din fabrică. Aceasta se realizează printr-un set de inele dintr-un material fonoabsorbant care atenuează sunetul provocat de revenirea tastei după apăsare. Aceste inele se pot cumpăra aftermarket dacă aveți o variantă de HHKB care nu este Type-S. Efectul asupra tastaturii este că elimină sunetele cu frecvență înaltă, rezultatul fiind un sunet profund și satisfăcător la tastare.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: