lab501.ro

PFU/Fujitsu Happy Hacking Keyboard Professional Hybrid Type-S

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 15 July, 2022.

Despre PFU și Specificatii

HHKB folosește switchuri Topre despre care am vorbit într-un articol precedent. Acestea sunt exclusiv tactile și au o forță de actuare de 45g. Bump-ul tactil este datorat componentei cu membrană a switchului. HHKB este prin urmare o tastatură care este foarte confortabilă de utilizat. Tehnologia switchului înseamnă că circuitul este închis fără contact, prin măsurarea capacitanței de către PCB și actuare.

InterfataBluetooth v4.2 (pairing cu până la patru dispozitive)
USB
Dimensiuni (LxWxH)294mm x 120mm x 40mm
540g
SwitchTopre (45g)
Keycaps/ProfilDS PBT
Taste macroNu
Taste multimedia Nu
IluminareNu
Porturi1x USB 2.0 Type-C
TehnologiiBluetooth 4.2
N-Key Rollover / 100% anti-ghosting
WristpadNu
Baterii2xAA (incluse)
LayoutHHKB
Memorie interna3 "moduri" fiecare cu câte două layere.

PFU Limited este o companie japoneză formată prin fuziunea Panfacom și USAC Electronic Industrial în 1987. Produce scannere de imagine, soluții de embedded computing și tastaturi cu switchuri Topre.

Panafacom a fost un conglomerat format în 1973 de către companiile japoneze Fujitsu, Fuji Electric și Grupul Matsushita. Aceștia au dezvoltat unul dintre primele procesoare pe 16 biți disponibile comercial, anume MN1610 – acesta a fost integrat apoi în sisteme de calcul foarte populare în Japonia atât în mediul pasionaților, cât și cel corporatist.

PFU a devenit un subsidiar proprietate Fujitsu în 2010 și acesta este motivul pentru care veți întâlni combinația PFU/Fujitsu atunci când ne referim la ei.

Ceea ce trebuie să reținem din cele de mai sus este că PFU este o companie care are o istorie lungă și consistentă de a produce chestii faine. Iar HHKB este într-adevăr o chestie faină.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: