lab501.ro

Noutati de la Synaptics

Scris de: , in categoria: Stiri, in 20 August, 2012.

Producatorul american de periferice Synaptics, bine-cunoscut pentru ale sale touchpad-uri, isi extinde linia de produse realizand prima tastatura. Noul periferic are un atu major comparativ cu keyboard-urile clasice, fiind cu aproximativ 50% mai subtire decat acestea. Evident, tastatura este gandita pentru implementarea in ultrabook-uri, oferind in acest fel mai mult spatiu componentelor. Sau de ce nu, permite integrarea unui acumulator mai mare, care genereaza intr-un final o mai buna autonomie.

In plus, Synaptics promite si un sistem de iluminare mai eficient datorita distantei mici intre baza si tasta propriu-zisa. In combinatie cu un touchpad produs de aceeasi companie, tastatura va opri automat pad-ul daca detecteaza apasarea tastelor de catre utilizator. Keyboard-ul va fi disponibil pentru implementare undeva in cursul anului 2013.

O alta noutate este ForcePad, un touchpad sensibil la presiune, ce poate inlocui cu succes modelele actuale cu butoane mecanice. Pad-ul suporta pana la 5 degete simultan, presiunea maxima la care reactioneaza fiind de 1000 de grame. Sunt convins ca va prindeti si singuri cam care sunt avantajele unui sistem de acest tip. Intr-un final insa, testul cel mai concludent va fi in momentul in care ne vom “juca” cu un device dotat cu ForcePad. Pana atunci, pe hartie suna chiar foarte bine.

Sursa: Engadget

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: