lab501.ro

Asus Transformer Book review – Cel mai cel Transformer

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 6 March, 2013.

Asus Transformer Book

 

Cate si mai cate modele de Ultrabook-uri si tablete am vazut dupa lansarea lui Windows 8. Am vazut laptop-uri care se deschid la 360 de grade, display-uri care se rotesc in interiorul ramei sau chiar notebook-uri cu doua display-uri. Aceste idei sunt relativ noi, insa una dintre companiile care a prefatat oportunitatea dispozitivelor hibride a fost Asus prin seria lor de tablete Transformer. Si pentru ca discutam despre un notebook, numele subiectului de astazi este Transformer Book.

Chiar daca la prima vedere acesta respecta ingredientele unui Ultrabook, el nu face parte din aceasta categorie. In schimb, Asus a hotarat sa il promoveze drept un notebook. Si ce primesti intr-un notebook de 6000 de lei (pretul modelului testat)? Nu tocmai ceea ce s-ar numi obisnuit pentru un laptop din aceasta categorie de pret. Constructia si form-factor-ul tin capul de afis in privinta lui Transformer Book. Acesta este un ansamblu format din partea superioara care contine display-ul si aproape tot hardware-ul, plus componenta pe care se regasesc tastatura si clickpad-ul, cele doua putand fi detasate in orice moment.

Ca urmare a spatiului restrans, din moment ce hardware-ul trebuie sa functioneze in interiorul unei tablete, practic, platforma aleasa a fost cea de Ultrabook. Transformer Book este dotat cu procesor CULV, SSD si duce lipsa de un procesor grafic dedicat. Dar in ciuda acestui aspect, consider ca, pentru oricine nu doreste neaparat un workstation portabil, avem de-a face cu unul dintre cele mai atractive notebook-uri de pe piata. Iar asta o spune jurnalistul care in urma cu cateva luni se plangea de notebook-urile disponibile pe piata. Dar astazi va invit sa cititi, probabil in premiera mondiala, despre unul dintre putinele notebook-uri care ies in evidenta prin lucrurile bune si nu prin cele negative.

K5__9947

Comentarii

2 comentarii la: Asus Transformer Book review – Cel mai cel Transformer

  1. flo a scris pe:

    Cam greu. Exista laptopuri cu quad core, de 15 inch, placa video dedicata si are numai 2 kilograme.

  2. brainiac24 a scris pe:

    Am văzut pe siteul oficial că are difuzoare stereo nu numai în tabletă, dar și în dock. Îmi puteți spune vă rog despre calitatea audio / volum?

    Vă mulțumesc!

Lasa-ne un comentariu: