lab501.ro

Sony Vaio Duo 11 review – Form-factor hibrid pentru Windows 8

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 5 November, 2012.

Sony Vaio Duo 11

 

Unind aceste doua lumi vor fi device-uri hibride, si slava Domnului! ca nu vor fi putine. […] toate au in comun un lucru: poti alege daca portabilul tau este o tableta sau un laptop. Windows 8 este un sistem de operare reusit, care nu numai ca s-a extins si catre alte form-factor-uri, ci putem spune a creat o noua categorie de device-uri

Asa incheiam articolul de lansare pentru Windows 8, pentru ca numarul portabilelor hibride, care pot lua mai multe forme, a inceput sa creasca simtitor odata cu lansarea noului sistem de operare al companiei din Redmond. Asta vine ca o gura de aer proaspat, pentru ca deocamdata ideile sunt multe si niciuna nu pare mai proasta sau mai putin inspirata decat altele: exista tablete care se pot impreuna cu o tastatura pentru a forma un notebook, exista device-uri cu doua display-uri sau device-uri care folosesc chiar husa pe post de tastatura.

Ideea celor de la Sony propune un display care gliseaza, permitand astfel trecerea din modul tableta in modul laptop. De aceea se numeste Vaio Duo, get it? Device-ul este comercializat drept un Ultrabook, iar caracteristicile fizice, precum si hardware-ul care coloreaza pixelii pe display-ul de 11″ par sa dea dreptate producatorului. In consecinta il vom trata ca pe un Ultrabook, si vom vedea daca alegerea unui form-factor hibrid nu ingreuneaza in vreun fel utilizarea portabilului. Asta pare sa fie singura problema care poate aparea, pentru ca altfel avantajele folosirii touchscreen-ului in pozitie orizontala, precum o tableta, sunt numeroase in cazul lui Windows 8. Sa purcedem deci, catre analiza unui alt portabil cu Windows 8 si un alt form-factor.

Comentarii

4 comentarii la: Sony Vaio Duo 11 review – Form-factor hibrid pentru Windows 8

  1. Nu prea par accesibile butoanele de functii.

  2. Ihlades Post author a scris pe:

    Cele din partea de jos sunt chiar foarte greu de accesat…

  3. Doru a scris pe:

    Un review foarte bun, felicitari! Este mult mai complet, metodic realizat si exhaustiv in abordare, decat orice alt review de pe Net referitor la Vaio Duo 11.

  4. Multumim Doru, cam asta incercam sa facem :)

Lasa-ne un comentariu: