Sony Vaio Duo 11 review – Form-factor hibrid pentru Windows 8
Impresii finale
Odata cu lansarea Windows 8 ne erau promise acele “no-compromise devices”, pe care sa le porti cu tine pentru ca sunt usoare si confortabile precum tabletele si productive precum Ultrabook-urile, dar dupa intalnirea mea cu Sony Vaio Duo 11 raman cu impresia ca acele compromisuri inca sunt o realitate si strica un device exceptional din alte puncte de vedere.
Platforma HM77 + i5-3317U este bine cunoscuta in acest moment, iar performanta de care este capabila de asemenea. In afara de cei care au nevoie de putere de procesare pentru editare video, gaming sau altele, consider ca orice utilizator va gasi procesorul Ivy Bridge ULV ca fiind suficient in majoritatea situatiilor, asa ca acesta reprezinta un punct de pornire bun pentru Vaio Duo. SSD-ul performant din dotare nu face decat sa accentueze senzatia de viteza in utilizarea de zi cu zi. Lansarea aplicatiilor, salvatul fisierelor, cautarea fisierelor… toate acestea au de castigat enorm de pe urma unei unitati de stocare rapida, asa cum se gaseste in hibridul Sony.
Display-ul reprezinta un alt punct forte, pentru ca IPS-ul FullHD ofera atat unghiuri de vizibilitate impresionante cat si o reprezentare fidela a culorilor, totul la o rezolutie inalta. Oricine construieste o tableta, un ultrabook sau un notebook high-end ar trebui sa puna primul bullet in caietul de sarcini: display de calitate. Dar pentru ca 11.6″ nu vor fi suficienti pentru a tine o prezentare in fata publicului, Vaio Duo vine si cu o suita impresionanta de porturi pentru un Ultrabook (daramite unul de 11″!). VGA, Ethernet si HDMI – toate sunt disponibile out-of-the-box fara alte adaptoare. Stylusul reprezinta si el o aditie interesanta, dar care nu cred ca va schimba prea multe lucruri in practica.
O multime de lucruri bune de spus referitor la Vaio Duo, dar parca toate palesc in fata compromisurilor facute pentru a obtine acest form-factor hibrid. Tastatura, chiar daca de calitate, este greu de folosit din pricina dimensiunilor si a formei tastelor asa ca nici vorba ca Vaio Duo sa fie folosit de cei care au mult de scris. Neinspirata a fost si folosirea unui trackpoint optic, pentru ca de multe ori va fi nevoie sa glisati degetul pe deasupra lui de mai multe ori, iar utilizarea desktop-ului clasic devine subit greoaie. Touchscreen-ul este o componenta centrala a hibridului, dar la 1.3kg si cu acele margini ciudate Vaio Duo nu e o tableta tocmai comoda.
E clar ca cei de la Sony continua traditia business a conectivitatii legacy si a calitatii constructiei prin acest Vaio Duo 11, iar la 6000 de lei chiar si pretul spune aceeasi poveste. Daca ar fi sa facem o lista cu plusuri si minusuri, cu siguranta primele ar fi mai multe, pentru ca din multe perspective hardware-ul Sony este realizat la cel mai inalt nivel – materialele de calitate folosite la exterior, SSD-ul rapid sau sistemul de racire eficient sunt doar cateva argumente. Din pacate, toate aceste avantaje sunt imediat acoperite de compromisurile facute pentru obtinerea acestui form-factor hibrid.
Comentarii
Nu prea par accesibile butoanele de functii.
Cele din partea de jos sunt chiar foarte greu de accesat…
Un review foarte bun, felicitari! Este mult mai complet, metodic realizat si exhaustiv in abordare, decat orice alt review de pe Net referitor la Vaio Duo 11.
Multumim Doru, cam asta incercam sa facem :)
Pingback: Chiar nu vrea nimeni sa-mi vanda un Ultrabook complet? - next lab501
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube