Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Logitech lanseaza PRO X Superlight 2 si PRO X TKL
Marcam aceasta zi de inceput de Septembrie cu iesirea de sub embargou a celor mai noi produse in materie de periferice PRO dezvoltate de catre cei de la Logitech. Asadar, zvonurile ce vehiculau pe internet in legatura cu succesorul lui Logitech PRO X Superlight s-au adeverit, iar Logitech PRO X Superlight 2 vede astazi oficial lumina zilei.
Logitech PRO X Superlight 2 este rezultatul unei colaborari indelungate cu gameri din lumea eSports si cantareste ceva mai putin comparativ cu predecesorul sau, 60g mai precis. Perifericul este echipat cu switch-uri Lightforce hibride (opto-mecanice), iar pentru o precizie cat mai mare s-a optat ca si echipare pentru senzorul HERO 2 (cel mai probabil fabricat de PixArt special pentru Logitech ca si prima generatie de HERO), acesta fiind capabil de o sensibilitate de pana la 32.000 DPI, fapt ce se traduce intr-o valoare de peste 500 IPS dar si o accelerare maxima de peste 40G . La acestea se adauga un microprocesor de 32-bit ARM, capabil de un polling rate de pana la 2000Hz care scade insa la 1000Hz in cazul conectarii impreuna cu tastatura pe acelasi dongle.
Conectarea la PC se face fie prin intermediul firului USB Type-C nematisat, fie wireless prin intermediul tehnologiei Lightspeed folosind adaptorul WiFi proprietar inclus in pachet. Acest lucru va influenta durata de functionare a perifericului, insa producatorul asigura o autonomie de 95 ore de functionare. Indiferent de modul de conectare ales, o baterie reincarcabila Lithium-Polymer este responsabila pentru alimentarea lui Logitech PRO X Superlight 2, iar in pachet se gasesc informatiile necesare pentru reciclarea sau inlocuirea acesteia atunci cand ii vine sorocul.
Intreaga suprafata a perifericului este neteda si fina la atingere insa pentru o mai buna aderenta a mainii, ne putem folosi de cele 4 benzi pretaiate din pachetul de accesorii ce sunt pregatite pentru a fi lipite pe laterale ori pe cele doua taste principale. Pe langa cele 3 pad-uri din PTFE aflate pe podeaua lui Logitech PRO X Superlight 2, in pachetul de accesorii gasim inca o zona din PTFE – aceasta fiind magnetica si interschimbabila cu cea deja existenta care ascunde locul pentu receiver-ul USB. Pretul recomandat de producator pentru comercializarea lui Logitech PRO X Superlight 2 este de €169 si putem alege dintr-o variatie de 3 culori: alb, negru si magenta.
Defapt, Logitech a decis sa extinda disponibilitatea nuantei magenta pentru toate produsele din seria PRO, asadar de aceasta varianta de culoare beneficieaza si proaspat lansata Logitech PRO X TKL (tenkeyless). Perifericul vine si in variante clasice cum ar fi alb sau negru, iar pretul recomandat pentru acest model este de €229. Pentru a putea fi transportata in siguranta, aceasta vine cu o cutia de depozitare hard-cover inclusa in pachet, iar producatorul ofera o garantie de 2 ani pentru acest produs.
Logitech PRO X TKL se poate conecta la PC prin intermediul firului USB Type-C –> USB Type-A cu o lungime de 1.8m, fie prin Bluetooth, fie wireless folosind adaptorul proprietar Lightspeed 2.4GHz. Adaptorul suporta concomitent comunicarea atat cu tastatura cat si cu mouse-ul Logitech PRO X Superlight 2, caz in care polling rate-ul devine 1000Hz pentru fiecare dispozitiv (in total 2000Hz). Autonomia tastaturii este asigurata de o baterie reincarcabila Lithium-Polymer, aceasta avand o autonomie de pana la 50 ore, iar raza de actiune este de pana la 10m in cazul folosirii conectivitatii Lightspeed. Switch-urile folosite sunt GX Brown tactile, layout-ul este standard iar tastele sunt dual shot PBT, toate acestea fiind dispuse pe o placa din aluminiu cu marginile sfefuite (conturul placii lucind atunci cand lumina cade pe ea).
In partea superioara a tastaturii gasim zona tastelor media, rotita de volum configurabila, o zona de functii rapide dar si o zona ce ne anunta cand bateria se apropie de final sau cand Caps Lock-ul este activ. In dreptul rotitei de volum gasim butonul de On/Off al tastaturii, in timp ce in partea opusa se afla conectorul de incarcare / conectare al tastaturii. Pad-urile cauciucate aflate pe spatele tastaturii sunt suficiente si nu permit alunecarea acesteia, in timp ce inclinatia tastaturii poate fi reglata cu ajutorul celor doua picioruse de pe spate care beneficiaza de mai multe pozitii (gradele de inclinare sunt marcate pe ele). Dupa cum deja ne-am obisnuit de ceva timp, atunci cand vorbim de tastaturi, adevarata forta a customizarii iluminarii RGB sta intr-un utilitar puternic, dupa cum este si cazul ecosistemului Lightsync RGB accesibil prin utilitarul de configurare G HUB.
Ne-am putut juca si noi cu noile periferice iar calitatea materialelor, a constructie si feeling-ul oferit in utilizare este unul diferit fata de cel intalnit in cazul produselor de gaming uzuale. In fond asa trebuie sa fie cand discutam despre produse PRO care trebuie sa reziste in cele mai vitrege conditii si sa supravietuiasca nenumaratelor ore de gaming. Logitech nu a facut nici-un rabat in proiectarea acestor produse iar asta se poate vedea si in cazul preturilor de lansare, insa atunci cand ai nevoie de periferice de calitate trebuie sa platesti mai mult, lucru valabil indiferent de domeniul de activitate. Daca vi se par ridicate preturile noilor produse sau nu vi le permiteti dar vreti sa incercati ceva din gama PRO, Logitech are reduceri serioase la modelele anterioare, aruncati un ochi pe site-ul lor.
Comentarii