lab501.ro

IFA Berlin 2022 – Samsung

Scris de: , in categoria: Stiri, in 5 September, 2022.

Samsung

 
De departe unul dintre cele mai impresionante stand-uri de la IFA a fost standul Samsung, gigantul coreean ocupand o intreaga cladire, mai precis CityCube Berlin. Aici a avut loc conferinta de presa organizata cu ocazia IFA, jurnalistii avand apoi ocazia sa viziteze uriasul stand, impartit pe categorii.

Astfel, am avut camere dedicate Smart Things, Odyssey Ark, Galaxy, Consumer Storage, Bespoke, s.a.m.d., cei de la Samsung aducand la un loc toate noutatile anuntate in ultima vreme, de la telefoanele din seria Galaxy Z si ceasurile din seria Smart Watch5 si pana la nou lansatul SSD 990Pro, televizoarele Neo QLED 8K, monitorul Odyssey OLED G8, precum si o serie intreaga de electrocasnice din gama Bespoke.

Unul dintre produsele lansate in cadrul IFA Berlin 2022 este monitorul Samsung Odyssey OLED G8, primul monitor de jocuri OLED ultra-subtire de la Samsung, cu un panou de 34 inch, care ofera mai multa luminozitate prin tehnologia OLED si Quantum Dot, dar si caracteristici premium pentru gaming, inclusiv timp de raspuns de 0.1 ms si o rata de refresh de 175 Hz.

Tot in cadrul IFA Berlin 2022 a fost anuntata si noua gama Bespoke 2022, prin care cei de la Samsung isi propun sa devina principalul furnizor de electrocasnice digitale durabile si inteligente. Gama include masina de spalat, masina de spalat cu uscator si uscatorul Bespoke AI, cuptorul Bespoke AI si seria Bespoke Infinite, care va intra pe piata europeana in lunile urmatoare.

Masina de spalat se remarca prin eficienta energetica de top, fiind dotata cu tehnologia AI Ecobubble, brevetata de Samsung, dar si prin colaborarea cu cei de la Patagonia, alaturi de care Samsung au dezvoltat programe de spalare care reduc cantitatea de materiale microplastice generate in urma procesului de spalare.

Cuptorul Bespoke AI ofera functii de gatire cu abur, conectandu-se de asemenea la serviciul SmartThings Cooking, care ofera acces la retete personalizate si planuri de masa inteligente, in funcție de gusturi, diete si produsele pe care le folosesc de obicei utilizatorii. De asemenea, SmartThings Cooking se poate sincroniza cu Samsung Health, pentru a urmari planul de dieta si consumul caloric al utilizatorilor si a recomanda retetele potrivite.

Tot aici am vazut pentru prima data frigiderele din gama Bespoke Inifite, alcatuita din frigidere, congelatoare si frigidere pentru vin. Produsele din seria Infinite se remarca prin design-ul elegant, precum si printr-o serie de caracteristici premium, cum ar fi Black Metal Cooling, Auto Open Door, sau garantia de 20 de ani, in cazul anumitor modele.

Practic, cei de la Samsung incearca sa ofere o casa sustenabila, prin tehnologii avansate de economisire a energiei, compania avand ca obiectiv sa devina brandul numarul unul de aparate de uz casnic, eficiente din punct de vedere energetic. Astfel, odata cu introducerea SmartThings Home la inceputul acestui an, Samsung au pus bazele pentru crearea unei case cu adevarat sustenabile. Combinand aparatele conectate cu servicii precum SmartThings Energy si modul AI Energy , utilizatorii pot optimiza cosumul de energie, o functie extrem de utila in zilele noastre.

Sustenabilitatea se reflecta si la nivelul designului, in special prin gama Bespoke. Modularitatea si panourile interschimbabile disponibile pentru produse cum ar fi frigiderele Bespoke, contribuie la reducerea cantitatii de deseuri generate prin extinderea duratei de viata a aparatelor. Nu in ultimul rand, logevitatea produselor este sustinuta si prin tehnologii precum Digital Inverter. Dezvoltata de-a lungul a 25 de ani de cercetare, Digital Inverter contribuie la cresterea eficientei energetice a aparatelor de uz casnic, a performantei si durabilitatii, fiind astfel posibila oferirea unei garantii de 20 de ani in cazul produselor care integreaza aceasta tehnologie.

Din toate aceste motive, Samsung au avut, asa cum spuneam, unul dintre cele mai impresionante stand-uri in cadrul IFA Berlin, concentrandu-se nu doar pe oferirea unor solutii tehnice de ultima generatie, dar si pe reducerea poluarii, oferirea unor game de produse sustenabile, cu o durata de viata ridicata, aspecte care incep sa fie din ce in ce mai importante in societatea moderna.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: