lab501.ro

ASUS ZenBook UX301L Review

Scris de: , in categoria: Notebook, in 21 October, 2013.

ASUS ZenBook UX301L

 

A trecut destul de mult timp de cand nu am mai testat un ultrabook, motiv pentru care in articolul de azi vom discuta despre cel mai nou ultrabook ASUS din gama UX, mai exact despre modelul 301L care este chiar varful de gama ASUS in acest moment. Piata ultrabook-urilor a continuat sa creasca treptat, fiind evident faptul ca toata lumea prefera un portabil subtire, usor si performant in detrimentul unuia performant dar mai gros si mai greu. Evident, in functie de dotari, brand, design si constructie, pretul platit pentru un ultrabook poate fi mai mare sau mai mic.

Cei de la ASUS au creat in 2011 gama de produse ZenBook cu scopul de a concura cu celelalte brand-uri premium (VAIO, MacBook etc.) iar daca privim putin in urma putem spune nu doar ca au concurat cu succes aceste branduri ci si ca, pe alocuri, le-au depasit. Exista destule modele de ultrabook-uri ASUS care ofera performanta similare cu modele mult mai scumpe de la Sony, Apple, Lenovo sau Dell de exemplu. Chiar daca au existat de-a lungul timpului destule controverse legate de designul si constructia ultrabook-urilor ASUS – asemanarile dintre ZenBook si MacBook nu se opresc doar la denumirea lor – odata ajunsi in prezent putem vedea un produs care ofera din toate punctele de vedere o experienta excelenta.

Inainte de a trece mai departe la capitolul in care vom discuta despre specificatiile lui UX301L as vrea sa fac o departajare a tipurilor de utilizatori carora li se adreseaza un astfel de ultrabook. In primul rand merita sa mentionez ca modelul testat de noi ajunge la un pret de aproximativ 2000 de euro. In mod normal as fi tentat sa spun ca pentru 2000 de euro ultrabook-ul ar trebui sa fie printre cele mai performante, sa ofere un design si o experienta in utilizare ireprosabila si pur si simplu sa nu am nicio obiectie indiferent in ce tipologie de utilizator m-as situa. Ei bine, ca si la orice produs, nu poti sa multumesti orice tip de utilizator. Cei care isi doresc performanta bruta si gaming au la dispozitie laptop-urile de gaming de la ASUS, cei care isi doresc un design placut, dimensiuni mici si performante decente au la dispozitie gama de ultrabook-uri sau notebook-uri cu cel mai bun raport pret-performanta, iar cei care pun pe primul loc ca importanta felul in care arata un ultrabook, dimensiunile acestuia si calitatea constructiei…ei bine pretul (indiferent care ar fi acesta) nu este un factor decisiv in luarea deciziei de achizitie, iar acestia sunt cei carora li se adreseaza ZenBook UX301L.

ASUS-ZenBook-UX301L-6

Comentarii

Un comentariu la: ASUS ZenBook UX301L Review

  1. Vlad Mihai a scris pe:

    Exceptional produs din partea celor de la ASUS.
    Totusi, ar fi o idee buna pentru lab501 daca ar folosi tabele cu mai multe modele de CPU/GPU testate, pentru a putea pune in perspectiva un anume scor. Ca sursa de inspiratie pentru cum ar trebui sa arate tabelele/graficele, recomand site-urile straine de profil hardware.
    Consider ca si aspectul conteaza, iar necesarul de timp nu creste cu mult.
    Doar sfaturi constructive. Multumesc pentru review!

Lasa-ne un comentariu: