lab501.ro

ASUS ZenBook UX301L Review

Scris de: , in categoria: Notebook, in 21 October, 2013.

Teste CPU – Practice

 

Am testat performanta in testele practice cu ajutorul aplicatiilor Photoshop CS6, IrfanView, x264 HD 5.0 si Handbrake. Mai exact, in IrfanView, utilizand functia de Batch Processing am deschis si redimensionat 50 de imagini de la 3000 de pixeli latime la 1280, le-am ajustat culorile si le-am rotit de la stanga la dreapta, am aplicat filtrele de Sharpen +15, Contrast +2 si Blur +5, dupa care am cronometrat timpul scurs pana la finalizarea acestor operatiuni.

In Photoshop vom deschide o imagine de test in format TIFF de 3720 x 3796 pixeli si 40MB caruia i-am aplicat filtrele Radial Blur (Amount – 100%, Blur Method – Spin, Quality – Best) si Extrude (setari default), cronometrand evident timpul necesar pentru finalizarea operatiunii.

x264HD si Handbrake sunt aplicatiile folosite pentru testarea puterii de procesare in operatiuni de editare video. Prima aplicatie, chiar daca este un benchmark sintetic, utilizeaza un motor de randare real cu aplicabilitate mare. A doua aplicatie cred ca este mai cunoscuta, fiind unul dintre cele mai bune programe de conversie dintr-un format video in altul. In acest test am cronometrat timpului necesar conversiei unui fisier video de 1GB in .MP4, utilizand Handbrake cu profilul Normal.

Rezultatele sunt bune, diferentele dintre i7-4558U si i7-4500U, de exemplu, fiind minime.

irfan-50

ps6-1.23

x264hd

handbrake

Comentarii

Un comentariu la: ASUS ZenBook UX301L Review

  1. Vlad Mihai a scris pe:

    Exceptional produs din partea celor de la ASUS.
    Totusi, ar fi o idee buna pentru lab501 daca ar folosi tabele cu mai multe modele de CPU/GPU testate, pentru a putea pune in perspectiva un anume scor. Ca sursa de inspiratie pentru cum ar trebui sa arate tabelele/graficele, recomand site-urile straine de profil hardware.
    Consider ca si aspectul conteaza, iar necesarul de timp nu creste cu mult.
    Doar sfaturi constructive. Multumesc pentru review!

Lasa-ne un comentariu: