lab501.ro

ASUS ZenBook UX301L Review

Scris de: , in categoria: Notebook, in 21 October, 2013.

Dupa ce deschidem ultrabook-ul vedem ecranul simplu, doar cu logo-ul ASUS pozitionat in partea de jos si senzorul de lumina si camera web HD in partea de sus.

Carcasa de aluminiu ofera rezistenta (inclusiv la presiune) astfel ca absolut niciun element nu flexeaza. Tastele sunt din plastic, integrate in carcasa de aluminiu, sunt pozitionate la o distanta optima si ofera o experienta foarte placuta in lucrul de zi cu zi. Acelasi lucru este valabil si pentru touchpad, ma bucur foarte mult sa vad ca vechile probleme au fost rezolvate de ASUS si in sfarsit pot spune ca nu am simtit nicio diferenta intre touchpad-ul de pe MacBook si cel de pe ZenBook. O singura nemultumire am legate de tastatura referitoare la pozitionarea tastei de Power care inchide si deschide ultrabook-ul. Aceasta este pusa fix langa tasta Delete, iar sansele de a apasa pe Power in loc de Delete sunt destul de mari, caz in care frustrarea utilizatorul ar putea creste destul de mult. Consider ca s-ar fi putut pune un buton de Power separat, discret, intr-un alt loc pe ultrabook.

Una dintre cele mai raspandite si totodata neplacute probleme prezente la ultrabook-urile foarte subtiri este flexarea ecranului. Probabil va mai amintiti de Toshiba Porteje Z930 si al sau ecran care se indoia la fel de usor pe cat era de subtire. Cei de la ASUS au reusit sa rezolve aceasta problema foarte elegant – au acoperit display-ul cu Gorilla Glass care pe langa protectie ajuta foarte mult si la rigidizarea acestuia. Singura parte mai putin placuta ar fi acoperirea destul de rapida cu amprente a sticlei protectoare.

ASUS-ZenBook-UX301L-21

ASUS-ZenBook-UX301L-7

ASUS-ZenBook-UX301L-15

ASUS-ZenBook-UX301L-16

ASUS-ZenBook-UX301L-17

Comentarii

Un comentariu la: ASUS ZenBook UX301L Review

  1. Vlad Mihai a scris pe:

    Exceptional produs din partea celor de la ASUS.
    Totusi, ar fi o idee buna pentru lab501 daca ar folosi tabele cu mai multe modele de CPU/GPU testate, pentru a putea pune in perspectiva un anume scor. Ca sursa de inspiratie pentru cum ar trebui sa arate tabelele/graficele, recomand site-urile straine de profil hardware.
    Consider ca si aspectul conteaza, iar necesarul de timp nu creste cu mult.
    Doar sfaturi constructive. Multumesc pentru review!

Lasa-ne un comentariu: