ASUS ZenBook UX301L Review
Autonomie
Printre cele mai importante caracteristice la un ultrabook e autonomia, astfel ca am efectuat teste in functie de cele trei profile standard de performanta disponibile in Windows, adica High Performance, Balanced si Power Saver. Testele corespunzatoare acestor profile in PowerMark sunt Entertainment (pentru High Performance, luminozitate 100%, Wi-Fi on) care ruleaza o succesiune de secvente video si 3D; Productivity (Balanced in Windows cu luminozitate 70% si Wi-Fi on) care alterneaza secventele video cu browsing-ul si aplicatile office Word si Excel; Balanced (Power Saver in Windows cu luminozitate 50% si Wi-Fi on) simuleaza tipul de lucru office prin browsing si aplicatii office (Word, Excel). Toate testele au fost lansate cu bateria la 100%, finalizarea testului facandu-se in momenul in care bateria se descarca in proportie de 81-84%.
De asemenea, pentru a vedea exact cat tine bateria in cazul in care rulam un joc si in cazul in care ne uitam la un film HD 720p, am rulat si doua teste practice. Pentru testul de gaming am folosit aplicatia de benchmark din FarCry 2 in loop cu aceleasi setari cu care am testat performantele graficii integrate. Pentru testul video am folosit un film HD 720p rulat in loop pana cand bateria atinge nivelul de 10%. Ambele teste au fost lansate cu bateria la 100% si au rulat pana cand bateria a atins 10%. Luminozitatea a fost setata la 100% si Wi-Fi on in cazul testului de gaming si cu Wi-Fi off in cazul testului video.
Tipic pentru un ultrabook dotat cu procesor din noua generatie, Haswell, avem o autonomie maxima de 7 ore cu luminozitatea setata la 100% si WiFi on. De asemenea, cele aproape 5 ore de continut video 720p sunt un rezultat foarte bun. Evident, atunci cand utilizam resursele ultrabook-ului la maxim autonomia nu va dura mai mult de doua ore, scenariu valabil atunci cand rulam un joc insa acest caz este comun tuturor portabilelor.
Comentarii
Exceptional produs din partea celor de la ASUS.
Totusi, ar fi o idee buna pentru lab501 daca ar folosi tabele cu mai multe modele de CPU/GPU testate, pentru a putea pune in perspectiva un anume scor. Ca sursa de inspiratie pentru cum ar trebui sa arate tabelele/graficele, recomand site-urile straine de profil hardware.
Consider ca si aspectul conteaza, iar necesarul de timp nu creste cu mult.
Doar sfaturi constructive. Multumesc pentru review!