lab501.ro

Asus Transformer Book review – Cel mai cel Transformer

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 6 March, 2013.

Concluzii

 

Inca nu sunt sigur ce anume ma incanta atat de tare la Transformer Book. La urma urmei, nu e primul notebook construit de Asus, nu e nici prima tableta. Ultrabook-urile producatorului taiwanez se bucura de succes in categoria lor, iar tabletele Transformer au fost ceva nou la vremea lor. Dar niciuna nu a reusit sa ma incante in masura in care o face Transformer Book. Intrebarea evidenta este “de ce?”. Nu e neaparat mai rapid decat un Ultrabook si nu e mai portabil decat o tableta. Dar cred ca asta e singura perspectiva din care Transformer Book nu arata bine.

Nu o fi mai rapid decat un Ultrabook, dar nu este nici mai lent, pentru ca imparte aceeasi platforma hardware. Pe de alta parte ofera un grad de flexibilitate sporit; ofera o autonomie de invidiat pentru un Ultrabook si un touchscreen, in jurul careia a fost gandit si Windows 8. Iti ofera atat un SSD pentru sistemul de operare si aplicatiile des folosite, cat si un HDD de 500GB in dock unde ar putea fi stocate filmele si muzica. Nu cred ca vreodata am fost pus in situatia in care punctele forte ale produsului au fost atat de clare, dar Transformer Book reuseste asta.

In raport cu un notebook clasic de 6000 de lei, hibridul Asus nu poate concura ca si putere bruta. Dar, pentru cei care nu au neaparata nevoie de putere de procesare, exista alte beneficii: un display foarte bun, de inalta rezolutie, care foloseste un panou de calitate, tastatura si trackpad-ul de calitate, printre cele mai bune din lumea portabilelor Windows. In comparatie cu tabletele, chiar si cu cele x86, sporul de functionalitate este incontestabil, in mare parte datorita tastaturii. Exista dock-uri si pentru acele tablete, dar nivelul de integrare nu este la fel de ridicat ca in cazul Transformer-ului. Singurul lucru pe care as vrea sa-l vad schimbat este alegerea intre modul de autonomie si cel cu hard-disk si porturi USB functionale. O astfel de alegere nu ar trebui sa existe, amandoua ar trebui sa se intample simultan in opinia mea.

Avantajele sunt numeroase in favorea lui Transformer Book, dar pentru toate acestea exista un pret de platit, iar acela este portabilitatea in opinia mea. Cu dock-ul atasat, Transformer Book-ul seamana mai degraba cu un laptop de 15″ decat unul de 13″, atat prin prisma greutatii (aproape 2kg), cat si a dimensiunilor exagerate de rama display-ului. Cu siguranta Transformer Book-ul nu este o solutie pentru cei care isi cauta un Ultrabook cat mai usor.

Dar o spun inca o data, dupa ce am petrecut cateva zile cu Transformer Book, acesta este singura perspectiva care il pune intr-o lumina proasta. La urma urmei, acesta nu este un device specializat – nici in performanta, nici in portabilitate -, ci este unul care incearca sa satisfaca si capra si varza. In mod normal as critica un astfel de produs si l-as numi “strutocamila”, dar inginerii de la Asus au reusit sa ofere atat de multe dotari intr-un pachet atat de bine inchegat, incat Transformer Book-ul a ajuns la polul opus in mintea mea. Cred ca sunt lucrurile mici cele care fac diferenta: includerea unui HDD in dock, folosirea unui display de calitate, constructia solida, tastatura si clickpad-ul de calitate. Cred ca acestea sunt lucrurile care ma fac sa spun ca Transformer Book este unul dintre cele mai interesante si mai bine rafinate portabile de pe piata.

K5__9967

Comentarii

2 comentarii la: Asus Transformer Book review – Cel mai cel Transformer

  1. flo a scris pe:

    Cam greu. Exista laptopuri cu quad core, de 15 inch, placa video dedicata si are numai 2 kilograme.

  2. brainiac24 a scris pe:

    Am văzut pe siteul oficial că are difuzoare stereo nu numai în tabletă, dar și în dock. Îmi puteți spune vă rog despre calitatea audio / volum?

    Vă mulțumesc!

Lasa-ne un comentariu: