lab501.ro

Mainstream keyboard build – Glorious GMMK TKL + Mountain Linear 45 + Mountain Mineral PBT Dolomite A

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 24 May, 2022.

GMMK

 
Ehehei, dragii monstrului, dar iata ca seria articolelor tehnice dedicate tastaturilor continua si cu siguranta va mai continua o perioada, pentru ca subiectul chiar ne-a atras atentia si consideram ca exista multe proiecte interesante care pot fi realizate in acest domeniu. Astfel, asa cum stiti deja, calatoria noastra a inceput in urma cu mai bine de o luna, cand Neo a pus bazele unui mod comprehensiv de a privi si analiza tastaturile. Iar in aceasta prima parte a seriei pe care a gandit-o colegul nostru, ati putut intelege mai bine diferentele dintre diverse tipuri de lay-out-uri, switch-uri, keycaps-uri s.a.m.d.

A urmat punerea in practica a celor descrise in aceasta prima parte, intr-un review dedicat nou lansatei Mountain Everest 60, in care am vazut cum arata o tastatura 60% hot-swappable, cu amortizare acustica inclusa din fabrica. Apoi am analizat o tastatura accesibila, livrata din fabrica cu keycaps-uri DS PBT, ba chiar am vazut si cum arata un set de keycaps-uri PBT comercializat separat, in review-ul lui GK630K.

Urmatorul pas logic in epopeea noastra era sa construim o tastatura – suna interesant, nu-i asa? Ei bine, nu, in aceasta etapa nu discutam inca despre custom builds, nu construim noi carcasa tastaturii sau ceva de genul acesta – nici vorba. Din contra, facem ceva extrem de simplu si accesibil tuturor cititorilor LAB501, utilizand piese disponibile in comert, comercializate in tara noastra sau in UE, a caror achizitie nu presupune decat plasarea comenzii, efectuarea platii si o perioada de 2-3 zile in care asteptam curierul.

Mai mult decat atat, fiind vorba despre un prim articol de acest gen, am ales componente cu un bun raport calitate / pret, pretul final al tastaturii construite de noi fiind de aproximativ 720 RON. Stiu, stiu, asta este pretul unei tastaturi cu pretentii si pe buna dreptate. Dar tastatura noastra chiar are pretentii… pentru ca discutam despre un barebone binecunoscut, de buna calitate, switch-uri lubrifiate din fabrica si keycaps-uri DS PBT. Ceea ce, trebuie sa recunoastem, majoritatea tastaturilor comercializate pentru 720 RON in tara noastra in acest moment nu au.

Astfel, pentru build-ul de astazi am ales unul dintre primele barebone-uri lansate pe piata, mai precis Glorious PC Gaming Race GMMK in format TKL, US Layout (GMMK-TKL-RGB), disponibila in stocul celor de la Shop4PC pentru 359 RON. Am adaugat un set de switch-uri Mountain Linear 45, comercializat pentru 39.99 Euro in varianta de care avem noi nevoie (90 de bucati) si un set de keycaps Mountain Mineral PBT Dolomite A, comercializat pentru 34.99 Euro.

Cei de la Mountain au magazin online in UE, de unde puteti comanda ce va doriti la fel ca si cum ati comanda din Romania. Totusi, daca va fac cu ochiul alte swtch-uri sau alte seturi de keycaps, cei de la Shop4PC ofera cateva variante destul de interesante, inclusiv switch-uri Glorious Panda, Glorious Lynx prelubrifiate, Kailh Speed Silver sau Bronze, Gateron Clear sau Brown, keycaps Aura sau GPBT de la Glorious, ba chiar si alte barebone-uri, cum ar fi GMMK 60%, sau GMMK Pro, Shop4PC fiind distribuitori autorizati Glorious pentru Romania.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: