lab501.ro

Mainstream keyboard build – Glorious GMMK TKL + Mountain Linear 45 + Mountain Mineral PBT Dolomite A

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 24 May, 2022.

Specificatii

 

Interfata / Dimensiune cabluUSB -C 1.8m
Polling rate1000Hz
Dimensiuni (LxWxH)356 x 129 x 35.9 mm
SwitchHot swappable 3 pin
Keycaps/ProfilNu
Taste macroNu
Taste multimedia Nu
IluminareDa, RGB
Porturi1 x USB Type-C
TehnologiiCompatibila Windows, MacOS, Linux
WristpadNu
MCUVision VS11K13A

Iluminare - VS12L17A
Layout87 key US-ANSI
AcumulatorNu

 

Sa incepem cu inceputul, adica barebone-ul GMMK. In momentul de fata Glorious comercializeaza trei modele de tastaturi, mai precis GMMK, GMMK2 si GMMK Pro. GMMK este disponibila in trei versiuni (Compact, TKL si Full size), putand fi achizitionata gata montata (cu switch-uri si keycaps) sau in versiune barebone, asa cum am ales noi. GMMK2 este disponibila in doua versiuni (Compact si Full Size), iar GMMK Pro este disponibila intr-o singura versiune (75%, barebone), cu doua optiuni de culoare.

Noi am ales primul model GMMK, in format TKL, acesta fiind in momentul de fata unul dintre cele mai accesibile barebone-uri disponibile pe piata. Discutam, desigur, despre o baza de tastatura produsa de o firma binecunoscuta, comercializata in Romania prin distribuitorul autorizat, nu despre produse de pe AliExpress.

Si totusi, ce inseamna barebone? Ei bine, in cazul de fata barebone inseamna baza tastaturii, echipata cu PCB hot swappable si stabilizatoare. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu carcasa tastaturii, un PCB hot swap compatibil cu switch-uri MX cu 3 pini (Cherry, Kailh, Gateron, etc.), un cablu USB-C matisat si uneltele de care vom avea nevoie (keycap puller si switch puller).

Fiecare versiune este disponibila atat in varianta neagra, cat si in varianta alba, layout-urile disponibile fiind US ANSI sau International ISO. Noi am optat pentru versiunea TKL, neagra, cu lay-out US ANSI.

Discutam despre o tastatura destul de compacta, construita din aluminiu si plastic, cu o inaltime de doar 35.9mm. PCB-ul este echipat cu socket-uri cu 3 pini pentru switch-uri MX, fiind bazat pe chipset-ul Vision VS11K13A, care lucreaza in tandem cu un chip VS12L17A, dedicat controlului iluminarii. Fiind vorba despre o tastatura care are in denumire sintagma Glorious PC Gaming Race, era cat se poate de clar ca vom avea si iluminare RGB.

Tastatura este echipata cu un cablu USB-C detasabil, cu o lungime de 1.8m si are un polling rate de 1000Hz. Atentie insa, din fabrica polling rate-ul este setat la 125Hz, drept urmare, primul lucru pe care trebui sa il faceti dupa ce montati tastatura este sa instalati utilitarul Glorious si sa schimbati aceasta setare.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: