HyperX Alloy FPS – Cherry MX Blue
HyperX Alloy FPS
Una dintre caracteristicile producatorilor abili este aceea de a indentifica in mod corect tendintele pietei, orientandu-se corespunzator pentru a veni in intampinarea cererii. Diferenta dintre un producator abil si un producator marcant pentru un anumit segment de piata consta in modul in care este executata aceasta intimpinare a cererii. Avem la indemana mai multe exemple de producatori care s-au orientat catre segmente complet diferite ale pietei fata de cel in care au cunoscut renumele, insa nu toti au facut asta in acelasi mod.
Unul dintre cele mai bine cunoscute exemple de extindere a portofoliului facuta ca la carte ar fi Corsair, companie care a trecut cu succes de la memorii la carcase, surse, sisteme de racire si apoi periferice de gaming. Secretul lor este unul foarte simplu – s-au extins exact in acelasi mod in care au devenit cunoscuti, adica prin lansarea pe piata a unor produse de o calitate ridicata, in segmentul premium. Cine isi aminteste primele carcase Corsair, primele surse Corsair sau primele periferice stie foarte bine despre ce vorbesc. Au fost produse pe care ti le doreai instant, cu un pret pe masura si performante la fel. Si mare parte din produsele lor se incadreaza in continuare in aceeasi categorie.
Ei bine, un alt exemplu foarte bun in acest sens ar fi Kingston, prin divizia dedicata entuziastilor, adica HyperX. Unii dintre cei mai mari producatori de memorii din lume, acestia au indentificat oportunitatea oferita de cresterea accelerata a pietei de gaming, intrand mai intai intr-un segment unde este destul de greu sa te impui pe piata, adica headset-uri. Ei bine, exact in acest segment dificil de abordat pentru un nou venit, HyperX au pus bazele prin lansarea tandemului HyperX Cloud si HyperX Cloud II, iar modele precum HyperX Cloud Revolver si HyperX Cloud Stinger au devenit rapid referinte in domeniu pentru segmentul respectiv de pret. Nu-i rau deloc pentru un producator de memorii, nu-i asa?
Concomitent cu lansarea primelor headset-uri pe piata, HyperX lansau si mousepad-ul Fury, acesta primind un upgrade in 2015 prin modelul Fury Pro. Cu toate acestea, este destul de clar care sunt cele doua componente care domina lumea perifericelor de gaming – tastatura si mouse-ul. In conditiile in care HyperX si-au anuntat foarte clar intentia de a se implica serios in acest segment de piata, sponsorizand zeci de echipe de gaming din lume, inclusiv o echipa din Romania (Nexus Gaming), urmatorul pas era cat se poate de logic – tastatura sau mouse.
Strategii companiei au decis ca al treilea produs din seria perifericelor de gaming (dupa mousepad si headset) lansat de HyperX sa fie o tastatura, iar aceasta a primit numele HyperX Alloy FPS. Nu, nu va luati dupa site-ul producatorului sau majoritatea comunicatelor de presa. HyperX Alloy FPS este numele produsului, in timp ce “Mechanical Gaming Keyboard” este doar o descriere…
Comentarii
Pentru 500 lei … parca e frumoasa … dar nu prea ! G910 are mai multe feature-uri. Asta ca sa nu mai zic ca la nivelul ala sunt foarte foarte multe tastaturi bune ce ofera mult mai mult . Asa au facut si cu castile – le-au adus la super pret ca sa le puna 6-10 luni mai tarziu reducere 80% .
Pingback: Computex 2017 - HyperX arata SSD-uri NVMe si tastaturi noi - lab501
Pingback: HyperX Alloy Elite Mechanical Gaming Keyboard - next lab501