Lenovo Legion – The Council – Beijing 2018
Marele Zid
Marele Zid este probabil unul dintre cele mai bine cunoscute obiective turistice din China, fiind considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, alaturi de Chichen Itza (Mexic), Christos Mantuitorul (Brazilia), Machu Picchu (Peru), Petra (Iornadia), Taj Mahal (India) si Coloseum (Italia). Cea de-a 8-a, cu titlu onorific, este Marea Piramida din Giza, singura dintre cele 7 minuni ale lumii antice care inca exista.
Desigur, Marele Zid Chinezesc nu a fost denumit niciodata asa in China, printre diversele nume pe care le-a purtat numarandu-se Changcheng (Zidul cel lung), respectiv Wanli Changcheng (Zidul de 10000 de mile). Tot la capitolul mituri intra si faptul ca ar fi vizibil din spatiu, ceea ce nu este adevarat, respectiv… ei bine… faptul ca ar fi fost eficient in a controla invazia popoarelor din stepa Eurasiatica.
Sa nu credeti ca zidul nu este impresionat si greu accesibil – chiar din contra. Cu o lungime totala a zidului si a anexelor acestuia de peste 20000Km, o inaltime de pana la 20m si o latime de pana la 30m, zidul era dotat cu numeroase puncte de paza si garnizoane, anumite segmente fiind construite pe crestele unor munti oricum inaccesibili.
Problema era tocmai dimensiunea colosala a proiectului, greu de aparat cu aceeasi forta pe intreaga sa lungime, motiv pentru care de multe ori invadatorii mongoli pur si simplu evitau zonele bine pazite, cum ar fi cea din nordul Beijing-ului, pe care o puteti observa in imaginile de mai jos si incercau sa strapunga sistemele de aparare prin zone mai putin populate.
Asta nu inseamna ca nu avem de-a face pe buna dreptate cu una dintre cele mai impresionante structuri din lume, a carei constructie a inceput in jurul anilor 200 IEN de catre dinastia Qin, zidul fiind intretinut si extins de-a lungul a peste 1000 de ani de catre conducatorii Chinei. Totusi, la fel ca si Orasul Interzis, cea mai mare parte a zidului a fost construita in timpul dinastiei Ming, zonele turistice fiind renovate in ultimele decade.
Comentarii
Niciun comentariu la: Lenovo Legion – The Council – Beijing 2018
Pingback: Review - Lenovo Legion Y740 15ICH & Lenovo Legion Y740 17ICH - next lab501
Pingback: Review - Lenovo Legion 7i 15IMH - Intel Core i9 10980HK si Nvidia GeForce RTX 2080 SUPER Max-Q - next lab501