lab501.ro

Lenovo Legion – The Council – Beijing 2018

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, in 26 November, 2018.

Quality Control

 
Dintre toti participantii la The Council, doar doua publicatii au avut acces in facilitatea de testare a calitatii, mai precis noi si colegii de la Hardware Canucks. Dupa cum va puteti inchipui, fabricile se afla in partea de sud a Chinei, in zona Shenzhen-ului, insa testele de calitate si conformitate cu toate standardele din Uniunea Europeana sau SUA sunt efectuate intr-un laborator dotat cu echipament de ultima generatie, care se afla chiar in sediul central al celor de la Lenovo, in Beijing.

Practic, este vorba despre trei laboratoare principale, mai precis Acoustic Lab, Thermal Lab si EMC Lab. Acoustic Lab este locul in care exista doua camere izolate fonic complet (presiunea acustica maxima care poate fi masurata in camera este mai mica de 13 dB) unde notebook-urile si desktop-urile Lenovo sunt verificate riguros la capitolul nivel de zgomot emis, tip de sunete pe care le pot produce in sarcina s.a.m.d.

Asa cum era de asteptat, in Thermal Lab desktop-urile si notebook-urile sunt trecute prin cele mai dure teste de temperatura, umiditate si praf, fiind testate in diverse cuptoare unde temperatura poate fluctua rapid intre -15 si 75 oC, cuptoare unde umiditatea poate ajunge pana la 85% sau incinte unde este simulata utilizarea zilnica in medii pline de praf. Aici produsele sunt verificate atat cu ajutorul camerelor termice, cat si cu ajutorul unor senzori montati in fiecare zona importanta, pentru a asigura o buna functionare pentru o perioada cat mai indelungata.

Cel de-al treilea laborator, probabil si cel mai important si costisitor de echipat, se numeste EMC Lab, aici fiind testate emisiile de unde electromagnetice, compatibilitatea cu toate standardele internationale din acest domeniu sau comportamentul in cazul unor descarcari de electricitate statica. Aici sistemele si notebook-urile sunt practic “electrocutate”, pentru a testa modul in care componentele sunt izolate, mecanismele de protectie ale sursei s.a.m.d.

Am vazut mai multe astfel de facilitati de testare de-a lungul timpului, insa trebuie sa recunosc ca ceea ce am vazut in sediul celor de la Lenovo m-a impresionat cu adevarat, fiind vorba despre echipamente noi noute, de cea mai buna calitate, in dotarea fiecarui laborator fiind investite sume care ajung lejer in zona zecilor de milioane de dolari. Practic, majoritatea componentelor electronice sunt construite in zilele noastre in China. Diferenta intre un varf de gama si un produs ieftin, de proasta calitate, depinde de multe ori si de strictetea cu care este efectuat controlul calitatii, iar in laboratoarele celor de la Lenovo pot spune ca am vazut unele dintre cele mai moderne dotari disponibile in acest moment in industrie.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Lenovo Legion – The Council – Beijing 2018

Lasa-ne un comentariu: