lab501.ro

Nvidia Studio pe Lenovo Legion 7 – RTX la maturitate – Part IV

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 17 July, 2024.

Introducere

 

Ehehei, dragii Monstrului, nu abordam noi tehnologii revolutionare prea aproape de lansare, dar si cand acestea devin standard in domeniu, le luam la intrebari fara graba, pe indelete, astfel incat avem cu totii ocazia sa intelegem mai bine ce ne ofera aceste tehnologii si cum putem beneficia de pe urma lor. Un bun exemplu in acest sens il reprezinta pachetul de tehnologii legate de raytracing si inteligenta artificiala, lansat pentru prima data in urma cu 6 ani, in momentul introducerii pe piata a arhitecturii Turing, care aducea atat nuclee clasice, cat si nuclee Tensor si nuclee RT.

Desigur, prima noutate considerabila in acel moment era implementarea raytracing-ului in timp real si accelerarea anumitor scene prin utilizarea unor noi tehnologii de super sampling, insa integrarea de nuclee Tensor si RT nu a fost gandita doar pentru a aduce beneficii in gaming. In fond, Nvidia au demonstrat de multa vreme ca gandesc mult mai creativ de atat, CUDA accelerand de ani de zile workflow-ul editorilor foto/video, al modelatorilor 3D si al creatorilor de continut.

Si daca nucleele clasice sunt cat se poate de potrivite pentru sarcini care beneficiaza din plin de pe urma paralelizarii, nucleele Tensor si nucleele RT pot contribui de asemenea din plin la accelerarea unei game mult mai vaste de aplicatii, pe langa clasicele jocuri, in special in cazul unei companii care pune accentul pe integrare optima intre hardware, API si software si care colaboreaza strans cu dezvoltatorii de software pentru a indeplini acest scop.

Ei bine, asa cum va povesteam cu ceva timp in urma, in asteptarea seriei Nvidia RTX5000 am pregatit un serial dedicat tehnologiilor Nvidia GeForce RTX ajunse deja la maturitate, prezente pe toate desktop-urile si notebook-urile echipate cu o placa grafica din seriile omonime. Astfel, in luna Aprilie analizam oferta actuala Nvidia si incercam sa vedem ce placa grafica merita achizitionata in functie de buget si nevoi. Apoi, nu cu mult timp in urma, ne-am intors de la Computex si v-am povestit despre DLSS si performanta in jocuri pe notebook, repetand testele si pe desktop.

Astazi ne vom indeparta putin de gaming si vom incerca sa decoperim ce efect au tehnologiile Nvidia asupra productivitatii pe notebook, in special in aplicatii din zona de creatie, iar spre finalul lunii vom trata un subiect important pentru gameri, mai precis latenta si Nvidia Reflex. La finalul seriei (si al verii), vom sumariza ceea ce am descoperit in aceste articole si vom trage concluziile de rigoare, in asteptarea urmatoarei serii de placi grafice Nvidia GeForce RTX.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: