lab501.ro

Review – Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H vs Lenovo Legion 5 16ACH6A

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 25 August, 2021.

Lenovo Legion 5 Pro

 
Gamingul la purtator a devenit o adevarata paradigma in 2021, majoritatea producatorilor de notebook-uri acordand o atentie sporita acestui segment de piata, efectele resimtindu-se in mod deloc suprinzator si in alte aspecte ale utilizarii zilnice a notebook-urilor.

Astfel, procesoarele si placile grafice au devenit din ce in ce mai puternice, solutiile de racire au trebuit sa tina pasul, drept urmare au devenit din ce in ce mai eficiente, panourile utilizate pentru display au inceput sa aibe o calitate din ce in ce mai ridicata, concomitent cu cresterea ratei de refresh, tastaturile si touch-pad-urile au devenit din ce in ce mai precise, iar intre materialele din care sunt construite notebook-urile de gaming, plasticul a inceput sa fie din ce in ce mai putin folosit.

Discutam, desigur, despre anumite game de produse si despre anumiti producatori. In fond, nu toti producatorii au abordat aceeasi strategie, pe de o parte, iar pe de alta parte segmentul accesibil trebuie si el adresat corespunzator, chiar si in cazul gamingului. Motiv pentru care fiecare producator care se respecta are cel putin doua game de produse dedicate gamerilor, fiecare gama fiind impartita la randul ei in segmente.

In urma cu 5 ani, in 2016, Lenovo lansau o serie de notebook-uri si desktop-uri de gaming, in gama IdeaPad / IdeaCentre Y. Probabil ca va mai aduceti aminte de ele, unele fiind prezentate chiar aici, pe NEXT, cum ar fi Y700 sau Y910, desktop-urile echivalente fiind testate in aceeasi perioada pe LAB501. Un an mai tarziu, in cadrul CES 2017, Lenovo anuntau brand-ul Legion, iar noi testam deja primele modele, mai precis Legion Y520, Legion Y720, respectiv Legion Y920.

Anii au trecut, iar noi am incercat sa va tinem la curent cu evolutia produselor din gama Legion, producatorul incercand sa evolueze constant. Astfel, in 2019 am vazut cum arata Y540 si Y740, iar anul 2020 a adus o restructurare a gamei, fiind lansata prima generatie Legion 5, respectiv Legion 7. Nu in ultimul rand, pasionatii de gaming care nu au la dispozitie un buget consistent au primit o serie dedicata de produse, mai precis IdeaPad Gaming 3.

Ei bine, 2021 a adus noi schimbari, precum si o serie noua de produse. Astfel, seria Lenovo Legion 5 este gandita pentru gamerii care au nevoie de un notebook solid si performant, cu un bun raport calitate / pret, la fel ca si anul trecut. Si la fel ca si anul trecut, seria Lenovo Legion 7 este gandita pentru gamerii care nu vor sa faca nici un compromis si au la dispozitie un buget generos, pentru notebook-uri high-end care ofera cea mai ridicata performanta posibila.

Intre cele doua serii si-a mai facut aparitia o a treia, care adreseaza segmentul mid-high si care este, cel putin din punctul meu de vedere, una dintre cele mai interesante serii de notebook-uri lansate anul acesta. Ma refer, desigur, la seria Legion 5 Pro, notebook-uri solide, construite integral din metal, care incearca sa ofere un raport performanta / pret cat mai ridicat, renuntand la unele dintre dotarile specifice pe care le intalnim pe modelele Legion 7. Despre ce este vorba si cum se comporta Lenovo Legion 5 si Lenovo Legion 5 Pro la mijlocul lui 2021 vom discuta in articolul de fata.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H vs Lenovo Legion 5 16ACH6A

Lasa-ne un comentariu: