lab501.ro

Review – Lenovo Legion Y720

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 3 May, 2017.

Lenovo Legion Y720

 
Progresul tehnologic a dus la aparitia unor categorii de produse care pana nu demult nu existau sau puteau fi considerate o nisa. Notebook-urile de gaming sunt din ce in ce mai populare in ultimii ani si nu cu mult timp in urma am putut vedea notebook-uri de gaming accesibile, care ofera o performanta reala, dar pe care ni le putem permite majoritatea, nu doar o mana de oameni cu buget nelimitat. Un bun exemplu in acest sens este Lenovo Legion Y520, produs care a introdus pe piata atat conceptul de notebook de gaming veritabil cu un pret accesibil, cat si gama Legion a celor de la Lenovo.

Prin lansarea gamei Legion, cei de la Lenovo au segmentat practic atat gama de notebook-uri, cat si gama de desktop-uri, fiecare serie fiind acum pozitionata cu precizie. Astfel, daca Legion Y520 este modelul entry-level, iar Legion Y920 va fi probabil modelul pe care vom vedea cele mai noi si extravagante tehnologii, coloana vertebrala a seriei este Lenovo Legion Y720, urmasul binecunoscutelor notebook-uri de gaming Y700.

Diferenta intre cele trei serii este sasiul (placa de baza, carcasa, acumulator) cu optiunile pe care acesta le ofera sau le poate accepta. Astfel, daca in cazul lui Y520 discutam despre o carcasa de plastic si o echipare de top bazata de obicei pe GTX 1050Ti, Lenovo Legion Y720 este construit din aluminiu si este livrat impreuna cu GTX 1060 si tastatura RGB. Tastatura mecanica, diagonala de 17″ si placile video “suparate” au fost apanajul varfului de gama, Lenovo Legion Y9xx in cazul seriei trecute si nu avem motive sa credem ca lucrurile ar sta altfel anul acesta.

Am testat toate modelele din gama Legion, in ordinea in care au ajuns in magazine. Astfel, cu Legion Y520 ati putut face cunostinta in Ianuarie, acesta fiind prezent in magazine incepand cu luna Februarie, iar Legion Y720 a ajuns in magazine saptamana aceasta si va fi lansat oficial in Romania in cadrul ComiCon-ului, prin urmare acesta este modelul despre care vom vorbi astazi. Faptul ca ne-ati intrebat in repetate randuri atat pe Facebook cat si pe site cand il vom testa a reprezentat un alt motiv pentru a-l prezenta chiar in momentul lansarii din Romania. Haideti sa vedem ce stie Lenovo Legion Y720!

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Lenovo Legion Y720

 1. Alex a scris pe:

  Salut,

  Felicitari pt. review.

  La capitolul temperaturi ai spus asa: “Astfel, temperatura procesorului nu a depasit 86 oC, indiferent de programul utilizat.”

  Poti sa detaliezi? Ce temperatura are CPU-ul in gamming sau in alte programe in afara de Prime?

  Also, greutatea de 3.2 Kg presupun ca nu include incarcatorul. Poti sa ne spui ce greutare are si el?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  70-75 oC in jocuri.

  Da, 3.2 este greutatea notebook-ului. Nu am cantarit alimentatorul, dar are pana in 500g.

Lasa-ne un comentariu: