Review – Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H vs Lenovo Legion 5 16ACH6A
Bonus I – GPU Overclocking
Nu as fi putut incheia acest articol cum se cuvine fara a va oferi o serie de detalii interesante despre Lenovo Legion 5 Pro, care va vor ajuta sa intelegeti de ce acest notebook a reusit sa ma cucereasca fara drept de apel. In primul rand, daca va mai aduceti aminte, Lenovo permit alegerea unuia dintre cele trei profile de functionare, care afecteaza direct TDP-ul. Daca in trecut acestea erau trecute si in BIOS, acum le putem accesa utilizand combinatia de taste FN + Q in Windows, iar indicatorul vizual corespunzator fiecarui profil va fi punctul luminos din mijlocul butonului Power.
Astfel, implicit notebook-ul este setat in mod auto – culoare alba. Apasand FN + Q putem alege modul Quiet, in care autonomia creste considerabil, insa performanta scade, datorita reducerii TDP-ului – culoare albastra. Inca o apasare si culoarea se va schimba in rosu, ceea ce inseamna ca am intrat in modul Turbo, unde beneficiem de cea mai ridicata performanta.
Desigur, avem parte de alte dotari interesante in BIOS, cum ar fi BIOS Back Flash, care ne permite sa revenim la o versiune anterioara de BIOS, sau Fool Proof Fn Ctrl. Activand aceasta functie, tasta Fn in combinatie cu taste care nu au o functie asociata va avea acelasi comportament ca si tasta Ctrl, o dotare utila pentru cei care nu sunt obisnuiti cu lay-out-ul tastaturilor de notebook.
De asemenea, putem dezactiva bateria, pentru a efectua operatiuni de mentenanta avansate si putem activa sau dezactiva Flip to Boot. Totusi, de departe cea mai interesanta functie prezenta in BIOS este posibilitatea de a overclocka placa grafica – atat nucleul grafic, cat si memoria. Utilizand aceasta optiune, am trecut de la o frecventa maxima de boost de 1905MHz pentru nucleul grafic la 2055MHz, respectiv de la o frecventa a memoriilor de 1750MHz la o frecventa de 1825MHz.
Iar sporul de performanta, asa cum puteti observa si in imaginile de mai jos, este considerabil, in conditiile in care temperatura placii grafice creste doar cu un grad, iar temperatura procesorului cu 2 grade. Ce-i drept, sistemul de racire isi face treaba cu brio, nivelul de zgomot crescand considerabil.
GPU Stock
GPU OC
Comentarii
Niciun comentariu la: Review – Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H vs Lenovo Legion 5 16ACH6A
Pingback: Review – Lenovo Legion 7 16ACHG6 – next lab501
Pingback: Review – Lenovo Legion 5 Pro 16ITH6H – next lab501
Pingback: Review – Lenovo Legion 5 17ITH6 – Intel Core i5 11400H – next lab501