lab501.ro

Review + Interviu – Lenovo Legion Phone Duel – The Gaming Beast

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 28 October, 2020.

Lenovo Legion Phone Duel

 
Ce an am avut dragii mei… ce an! Procesoare noi, care spulbera totul in calea lor, o noua generatie de placi grafice Nvidia lansata deja si o generatie noua de la AMD pe drum, o legiune de notebook-uri cu procesoare noi, atat de la AMD, cat si de la Intel si nu in ultimul rand, telefoane. De toate dimensiunile si preturile, de la modele entry-level cu un raport calitate / pret optim si pana la varfuri de gama care se apropie de performanta unui PC de acum cativa ani, anul acesta am testat 16 smartphone-uri, de la 7 producatori.

Iar in conditiile in care 3 dintre acestea erau gandite in mod special pentru gameri, iar dintre celelalte varfuri de gama testate doua modele ofereau display-uri cu o rata de refresh de 120Hz, respectiv trei modele ofereau display-uri cu o rata de refresh de 90Hz, este cat se poate de clar ca 2020 este anul smartphone-urilor de gaming. Cred ca am explicat cel mai bine de ce in acest material, dedicat primului smartphone de gaming testat anul acesta, pe numele sau RedMagic 5G. I-au urmat ASUS ROG Phone 3, cu al sau monstruos Snapdragon 865+, respectiv RedMagic 5S, un refresh binevenit al modelului lansat in primavara.

Si in conditiile in care Razer au renuntat, cel putin pentru moment, la seria de telefoane Razer Phone, singurul producator important de la care nu am testat smartphone-uri de gaming anul acesta este Xiaomi, cu a lor serie Blackshark, care nu a ajuns in Romania sub forma de sample. Pentru ca vedeti voi, unul dintre principalele motive pentru care am afirmat ca 2020 este anul smartphone-urilor de gaming nu este faptul ca acestea ar fi aparut anul acesta – nici vorba. Razer Phone, primul smartphone echipat cu un display cu o rata de refresh de 120Hz, era lansat in urma cu 3 ani, in 2017, in timp ce Xiaomi lansau modelul Black Shark la inceputul lui 2018.

Nubia lansau primul telefon cu o solutie de racire activa, RedMagic, in Aprilie 2018, iar Asus lansau in Iunie 2018 ROG Phone, echipat cu un display cu o rata de refresh de 90Hz. Iar in ultimii ani, atat ASUS, cat si Xiaomi sau RedMagic, au lansat mai multe iteratii de smartphone-uri de gaming, aducand imbunatatiri in fiecare an. Totusi, acest fenomen a capatat cu adevarat amploare de-abia anul acesta, in momentul in care varfurile de gama ale marilor producatori au fost echipate cu un display cu o rata ridicata de refresh, cum ar fi Huawei P40 Pro cu 90Hz, Samsung Galaxy S20 cu 120Hz sau OPPO Find X2 cu 120Hz.

Iar un alt motiv pentru care am facut aceasta afirmatie, este chiar subiectul articolului de fata. Vedeti voi, Lenovo este cel mai mare producator de PC-uri (desktop + notebook) din lume, avand o cota de piata considerabila si o oferta extrem de variata. De la workstation-uri fixe sau mobile, comercializate sub brand-ul Thinkpad, sau ultraportabile elegante si puternice, cum ar fi notebook-urile din seria Yoga si pana la familia de produse dedicate gamerilor, adica Legion, gigantul asiatic ofera mii de produse, avand chiar si o ramura separata, dedicata smartphone-urilor, mai precis Motorola.

Ei bine, Lenovo au reusit sa ne surprinda in Iulie, in momentul in care au anuntat unul dintre cele mai promitatoare si apetisante smartphone-uri de gaming, acesta fiind lansat chiar luna aceasta, in doua arome, sub brand-ul Legion. Astfel, modelul comercializat in Europa si Asia se numeste Lenovo Legion Phone Duel si este subiectul articolului de astazi, in timp ce piata din China a primit modelul Lenovo Legion Pro.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: