lab501.ro

Review + Interviu – Lenovo Legion Phone Duel – The Gaming Beast

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 28 October, 2020.

Constructie si dotari

 
Lenovo Legion Phone Duel este o adevarata bestie. O bestie eleganta, high-end, dar in primul si in primul rand bestie. Cu un display plat de mari dimensiuni, doua incinte uriase pentru difuzoare dispuse simetric pe latura superioara, respectiv latura inferioara a acestuia, Legion Phone Duel este un sandwitch de sticla, Gorilla Glass 6 pe fata, respectiv Gorilla Glass 5 pe spate, care incadreaza o rama din aluminiu solid, accentele rosii presarate cu atentie in puncte cheie complementand din plin materialele utilizate pentru constructie.

Nimic nu este “clasic”, “banal” sau “plictisitor” in cazul lui Lenovo Legion Phone Duel, acesta fiind optimizat pentru utilizarea in mod landscape, specifica gamingului. Astfel, camera frontala este pozitionata pe laterala dreapta (sus, in mod portrait), fiind vorba despre o solutie retractabila, pe care este pozitionat butonul power. Aceasta este flancata de doua suprafete tactile (ultrasonic shoulder keys), marcate clar, care pot fi utilizate firesc in jocuri, fiind pozitionate in dreptul degetelor aratatoare. Cele doua camere principale sunt pozitionate de asemenea in zona mediana a telefonului, permitand utilizatorului sa foloseasca telefonul in mod landscape fara sa isi faca griji in legatura cu camerele.

Asa cum va povesteam, Lenovo Legion Phone Duel este echipat cu doi conectori USB-C – unul pozitionat pe latura inferioara (dreapta, in momentul in care utilizam telefonul in mod landscape) si unul utilizat pe latura stanga (jos, in mod landscape). Astfel, utilizand telefonul in mod landscape, acesta poate fi incarcat prin portul pozitionat firesc pe latura inferioara, fara sa ne deranjeze. De altfel, acesta este si portul USB Type-C 3.1, cu ajutorul caruia putem sa ne conectam instant, fara sa fie nevoie de setari speciale, la un monitor, sau periferice.

In practica, am utilizat un hub USB-C si am conectat telefonul la un monitor Legion Y25-25, un mouse si o tastatura, ambele cu fir, acestea fiind recunoscute instant de catre telefon, iar imaginea fiind afisata pe monitor in mod mirrored fara nici o interventie suplimentara din partea mea. Consider acest aspect deosebit de interesant, atat pentru anumite jocuri care ar beneficia de pe urma unui astfel de set-up, cat si pentru redactare, fiind mult mai comod sa utilizam o tastatura pentru e-mail-uri mai lungi, de exemplu, decat display-ul telefonului.

Totusi, Lenovo Legion Phone Duel este o bestie gandita pentru gaming, astfel incat, pe langa camera pozitionata pe laterala si cele doua butoane tactile, telefonul integreaza si doua motoare cu vibratii pentru feed-back, doua difuzoare care depasesc orice asteptare pe care ati putea sa o aveti de la un telefon, precum si o solutie de iluminare RGB, care poate fi controlata din setarile telefonului.

Nu in ultimul rand, Lenovo Legion Phone Duel este un telefon mare, solid si greu. Deoarece nu este echipat cu o solutie de racire activa, Lenovo au utilizat o combinatie intre doua heatpipe-uri pozitionate in centrul telefonului, doua foi de grafit si o foaie de cupru, pentru a disipa caldura degajata de chipset. Mai mult, acesta este pozitionat in mijlocul telefonului, flancat de cei doi acumulatori, lateralele, adica zonele de care tinem telefonul, fiind semnificativ mai reci decat centrul acestuia.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: