lab501.ro

Review – Lenovo Legion 5 Pro 16ITH6H

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 12 October, 2021.

Lenovo Legion 5 Pro

 
Prima luna din 2021 ne-a adus o serie de anunturi si lansari importante, procesoarele din familia AMD Ryzen 5000, nume de cod Cezanne, placile grafice din seria RTX 3000 Mobile, dar si cele mai noi procesoare din seria Tiger Lake de la Intel facandu-si aparitia la inceputul acestui an. Si asa cum era si normal, de atunci si pana acum am testat 20 de notebook-uri echipate cu cele mai noi componente, 2021 fiind un an bogat in lansari de modele noi.

Nu in ultimul rand, 2021 a marcat un eveniment important si anume revenirea celor de la Intel in competitie in segmentul performance, prin lansarea procesoarelor din seria Tiger Lake H45, in luna Mai. Aveau sa mai treaca insa cateva luni pana cand primele notebook-uri echipate cu aceste procesoare ajungeau pe masa noastra de teste, in fond trecem printr-o adevarata criza care a afectat atat resursele primare, cum ar fi materia prima, cat si capacitatile de productie si transport, la nivel global.

Chiar si asa, incepand cu luna August am facut cunostiinta cu cea de-a 11-a generatie Intel Core dedicata notebook-urilor de gaming si nu numai, Intel Core i7 11800H si Intel Core i9 11900H fiind testate in diverse arome, de la mai multi producatori. Si asa cum am vazut, acestea aduc o serie de noutati importante, cum ar fi suport Thunderbolt 4, SSD-uri PCI-E 4 si nu in ultimul rand o performanta ridicata, ceea ce le-a transformat in adversari redutabili pentru procesoarele din familia Cezanne.

Tot anul acesta a vazut lumina zilei si seria Lenovo Legion 2021, care a reusit sa ne impresioneze indiferent de aroma despre care discutam, de la Legion 5, trecand prin Legion 5 Pro si pana la varful de gama Lenovo Legion 7. Cu toate acestea, trebuie sa recunosc ca Legion 5 Pro este preferatul meu, oferind un raport optim intre calitatea constructiei, dotari, performanta si pret. Ei bine, despre Lenovo Legion 5 Pro am discutat in detaliu intr-un articol dedicat, drept urmare probabil ca va intrebati de ce discutam din nou despre acelasi model.

Ei bine, pentru ca pana acum, in comert isi facusera aparitia doar modelele echipate cu procesoare AMD, iar acum urmeaza sa ajunga in magazinele din tara noastra si modelele Legion 2021 echipate cu procesoare Intel Tiger Lake H45. Acesta este si cazul modelului de fata, Lenovo Legion 5 Pro 16ITH6H, care utilizeaza aceeasi carcasa ca si in cazul modelului echipat cu procesor AMD, testat de noi nu cu mult timp in urma, insa utilizeaza de aceasta data un procesor Intel Core din cea de-a 11-a generatie.

Drept urmare, in articolul de fata nu vom mai intra in detalii legate de design sau de ceea ce gasim in interiorul lui Lenovo Legion 5 Pro. Daca va intereseaza aceste detalii si nu ati facut-o deja, va invit sa cititi cele doua pagini dedicate acestor capitole, publicate in review-ul original. Astazi, in schimb, vom discuta despre peformanta.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: