lab501.ro

Lenovo Legion – The Council – Beijing 2018

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, in 26 November, 2018.

Quanjude

 
Probabil ca o mare parte a populatiei globului utilizeaza acum PC-uri sau smartphone-uri fabricate in China. Totusi, este foarte posibil ca pe langa busola, praf de pusca sau hartie, un alt produs care isi are originile in China a ajuns cu mult inaintea electronicelor in multe tari. Ma refer, desigur, la mancarea “chinezeasca”, prezenta din SUA si pana in Romania, sub diverse forme, de la restaurante si pana la livrare la domiciliu.

Si deobicei, cand vizitezi un loc, chiar daca vizita are o tematica tehnica, in acest caz The Council, vei dori sa incerci si gastronomia locala. Iar Beijing-ul este cel mai faimos pentru rata de Peking (denumirea veche a orasului), mentionata inca de la 1300 si ridicata la rang de fel de mancare preferat la curtea imperiala in timpul dinastiei Ming.

Primul restaurant dedicat acestui fel de mancare, Bianyifang, lua nastere in 1416, in timp ce restaurantul vizitat de noi, Quanjude, era infiintat in 1864. Aici au luat pranzul sau cina demnitari de seama, cu ar fi presedintele american Richard Nixon, in timpul faimoasei sale calatorii in China intreprinse la inceputul anilor 70.

Tot aici am savurat alaturi de colegii din The Council preparatele specifice zonei, de la rata de Peking si pana la diverse delicatese, cum ar fi inima de rata prajita, ficatul de rata si mancarea din tulpina de bambus. Desigur, ambele restaurante cu traditie in prepararea ratei de Peking sunt acum adevarate francize, insa am avut placerea de a incerca acest fel de mancare chiar in locatia originala, din Qianmen.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Lenovo Legion – The Council – Beijing 2018

Lasa-ne un comentariu: