lab501.ro

Lenovo Legion – The Council – Beijing 2018

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, in 26 November, 2018.

Orasul interzis

 
Intotdeuna cand ajung intr-un loc pentru prima data incerc sa va ofer cateva informatii si despre latura istorica si gastronomica a zonei, nu doar despre produsele pe care le-am vazut acolo. Si chiar daca am mai fost in China in anii trecuti, era prima data cand ajungeam in Beijing, prin urmare am tinut neaparat sa vizitez cateva obiective care cred ca ar trebui vazute de oricine in momentul in care ajunge acolo.

Am inceput cu piata Tiananmen, locul unde se afla mausoleul lui Mao Zedong, Monumentul Eroilor si Muzeul National. Practic, aici este centrul politic al tarii, accesul in piata putand fi facut prin zone bine delimitate, unde vizitatorii trebuie sa treaca printr-un control se securitate similar celui din aeroport. Ajungand acolo la cateva saptamani dupa ziua nationala a Chinei, am putut admira gigantul monument din flori ridicat cu aceasta ocazie, precum si schimbarea garzii care pazeste drapelul pozitionat in fata intrarii in Orasul Interzis.

In partea de nord a pietei se afla poarta omonima (Tiananmen), dupa care a fost denumita de altfel si piata. Construita in 1415, in timpul dinastiei Ming, aceasta era poarta sudica a zidului care inconjura Orasul Imperial, cunoscut in zilele noastre drept Orasul Interzis. Acesta a fost construit intre 1406 si 1420, functionand pe post de resedinta a imparatului si a celor mai inalti demnitari, precum si pe post de centru ceremonial si politic al Chinei pe o perioada de peste 500 de ani, in timpul dinastiilor Ming si Qing.

Declarat obiectiv UNESCO in 1987, Orasul Interzis este cea mai mare colectie de structuri antice din lemn din lume, fiind alcatuit din 980 de cladiri, dispuse pe o suprafata de 72ha. Aici sunt adapostite peste 340000 de piese din portelan si ceramica, 50000 de picturi, 30000 de piese din jad si peste 10000 de piese din bronz, unele dintre acestea din timpul dinastiei Shang (1600 – 1046 IEN).

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Lenovo Legion – The Council – Beijing 2018

Lasa-ne un comentariu: