lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Bali 2024 – Samsung Galaxy S24 Ultra & Samsung Galaxy Z Fold5

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 31 May, 2024.

Tehnica

 
Ca de fiecare data, telefoanele noastre principale, adica Samsung Galaxy S22 Ultra, au functionat pe post de telefoane secundare, pe care am pastrat SIM-urile din Romania si am folosit aplicatiile de banking, in timp ce pe post de shooter-e principale si nave amiral pe care am instalat toate celelalte aplicatii am folosit un Samsung Galaxy Z Fold5 (eu), respectiv un Samsung Galaxy S24 Ultra (Gabriela).

Toate imaginile pe care le prezentam in aceste articole au fost fotografiate cu Samsung Galaxy Z Fold5 si Samsung Galaxy S24 Ultra, acestea fiind de altfel si telefoanele pe care am utilizat eSIM-ul de Asia, Grab, aplicatie pe care am folosit-o atat pentru transport, dar si pentru a comanda mancare in serile in care eram prea obositi pentru a mai iesi din hotel, Facebook, Instagram, WhatsApp, Facebook Messenger, Google Maps si Currency.

Am folosit Revolut pentru orice plata cu cardul si pentru scos bani de la bancomat, chiar daca uneori a trebuit folosita o alta metoda de plata (chip, banda sau contactless), insa nu toate bancomatele sau magazinele din Bali accepta carduri din afara tarii, deci uitati-va dupa semnele clasice Visa / MasterCard.

Pentru rezervarea zborurilor am folosit direct site-urie companiilor aviatice (Qatar, Vietnam Airlines, VietJet Air si EVA Air), iar pentru rezervarea cazarilor, dar si pentru rezervarea transferurilor de la aeroport la hotel si inapoi, am folosit cu incredere Booking, Agoda si Airbnb.

De asemenea, am mai avut la noi power bank-ul cu wireless charging Samsung Wireless Battery Pack, cu o capacitate de 10000 mAh, doua notebook-uri Lenovo Yoga de 13, respectiv 14″, precum si un Samsung Galaxy Smart Tag si doua Samsung Galaxy SmartTag2, pe care le-am folosit pentru a monitoriza traseul bagajelor.

Acestea ne-au fost de un real ajutor, pentru ca am putut verifica oricand unde este bagajul nostru, daca a ajuns in aeroport si daca se apropie de noi. De asemenea, il puteti utiliza pentru a va inregistra traseul. Partea cea mai interesanta este ca nu ai nevoie de o conexiune directa – odata adaugat in aplicatia ta SmartThings, acesta se foloseste de alte dispozitive cu aceasta aplicatie instalata pentru localizare.

O alta functie extrem de utila este fotografierea cu locatie pornita, galeria inregistrand pur si simplu locurile prin care ai fost, fiind extraordinar de facil sa identifici un restaurant sau o priveliste anume pe harta. Noi am folosit intensiv aceasta functie si pot spune ca am devenit dependenti de ea.

Cu siguranta una dintre cele mai utile functii pentru noi este eSIM-ul, mai ales in situatia in care calatoresti prin 3 tari straine, in care roaming-ul ar lasa o gaura de toata frumusetea in buzunar. In trecut am optat pentru un eSIM diferit pentru fiecare tara, deoarece aceasta optiune iti ofera probabil cel mai bun raport pret / performanta. Daca nu vrei totusi sa iti bati capul cu un eSIM diferit in fiecare tara, poti folosi un eSIM regional, cum este eSIM-ul Asialink al celor de la Airalo.

Disponibil in capacitati de 1GB pentru 7 zile (5USD), 3/5/10GB pentru 30 de zile, 50GB pentru 90 de zile sau 100GB pentru 180 de zile (185 USD), acesta iti ofera acoperire in 13 tari/regiuni, mai precis Cambodgia, China, Hong Kong, Indonezia, Japonia, Laos, Macao, Malaezia, Filipine, Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda si Vietnam.

Noi am optat pentru pachetul de 10GB / 30 de zile (37 USD), achizitionand cate un eSIM pentru fiecare telefon de test, adaugand ulterior top-up-uri de 5GB (20 USD) cand a fost cazul. Practic, din momentul in care am aterizat pentru prima oara in Asia si am pornit telefonul, am avut internet pana in ziua in care am pornit spre casa, timp de 30 de zile, in 3 tari diferite, dintre care unele au fost vizitate de doua ori.

Desigur, noi ne-am mai format un obicei si anume, daca pe telefoanele de test folosim eSIM-uri, atunci pe cele doua S22 Ultra din dotare adaugam de fiecare data cate un SIM fizic in fiecare tara vizitata, pentru a avea la dispozitie o acoperire cat mai buna, indiferent de locatie.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: