lab501.ro

Review – Samsung Galaxy SmartTag2

Scris de: , in categoria: Gadget, in 7 November, 2023.

Galaxy SmartTag2

 
Daca cititi aceste randuri inseamna ca mai mult ca sigur faceti parte din grupul pasionatilor de tehnologie, a caror viata graviteaza de multe ori in jurul acestui subiect. Si nu trebuie neaparat sa testezi produse, asa cum facem noi, ca sa fi la curent cu toate noutatile si sa folosesti cele mai noi produse si tehnologii. In fond, cu totii folosim smartphone-ul in fiecare zi, facem poze cu el, trimitem mesaje, comandam de mancare sau facem platile lunare.

Evident, acolo unde exista pasiune pentru tehnologie si exista utilizatori avansati de smartphone, exista de multe ori si accesorii. Unii dintre noi folosim si ceasuri inteligente pe post de companion digital, altii o pereche de casti fara fir, ba chiar ambele categorii de produse. In fond, accesoriile ne fac la randul lor viata mai usoara.

Ei bine, pe langa casti sau ceasuri, exista multe alte categorii de accesorii, de la produse Smart Home, la produse de sanatate (cantare inteligente, de exemplu), iar unii dintre noi folosim cel putin cate un produs din fiecare categorie. Cu toate acestea, exista si produse mai putin cunoscute, cu un mod simplu de utilizare, dar care ne pot face viata mult mai usoara.

Este vorba despre categoria denumita generic Tag, sau SmartTag, acele mici obiecte pe care le atasezi de ceva important (cheile de la casa, geamantanul pe care il folosesti pentru calatoriile cu avionul sau zgarda patrupedului preferat) pentru a localiza oricand respectivul obiect. Stiu, stiu, poate multi nici nu ne-am gandit vreodata ca am avea nevoie de asa ceva… Pana cand am asteptat geanta la banda de bagaje si aceasta nu mai venea, iar noi nu stiam daca s-a pierdut si trebuie sa facem plangere la biroul dedicat, sau pur si simplu dureaza mai mult pana este incarcata pe banda.

Ei bine, asta este doar una dintre problemele pe care seria Samsung Galaxy SmartTag incearca sa le rezolve, inca din momentul lansarii sale, in Februarie 2021. Primul Samsung Galaxy SmartTag a fost anuntat impreuna cu seria Galaxy S21 si oferea conectivitate BLE (Bluetooth Low Energy), cateva luni mai tarziu facandu-si aparitia si modelul SmartTag+, care aducea si conectivitate UWB (Ultra Wide Band).

Noi am folosit primul model pentru a monitoriza locatia bagajelor in calatoriile noastre prin lume si v-am povestit pe scurt despre el in episodul dedicat Malaeziei. Ei bine, recent si-a facut aparitia Samsung Galaxy SmartTag2, asa ca ne-am gandit ca nu ar strica sa vedem ce aduce acesta in plus fata de modelele anterioare.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: