lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Bali 2024 – Samsung Galaxy S24 Ultra & Samsung Galaxy Z Fold5

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 31 May, 2024.

Segara Windhu and Tea Plantation

 
Daca data trecuta am vizitat plantatia de cafea Kumulilir, de aceasta data am ales sa vizitam Segara Windhu Coffee Plantation, unde am putut vedea diverse plante si fructe locale, cum ar fi orez, piper, cuisoare, vanilie, turmenic, ghimbir, hibiscus (rosella), scortisoara, sau cacao, dar si adevarata atractie, mai precis Kopi Luwak.

Kopi inseamna cafea in indoneziana, iar Luwak este simpaticul mamifer nocturn din familia viveridelor care se plimba pe acoperisul nostru. Practic, este vorba despre civeta de palmier, care are o dieta diversificata, alcatuita din fructe, insecte sau mamifere mici. Una dintre mesele preferate este alcatuita din boabe de cafea crude, micutul mamifer alegand boabele de cea mai buna calitate. Acestea nu sunt digerate complet, practic doar invelisul exterior este digerat, boabele de cafea fiind evacuate intregi.

Datorita trecerii prin tractul digestiv, acestea sunt supuse unor procese chimice care schimba gustul cafelei, motiv pentru care aceasta este considerata o delicatesa, fiind una dintre cele mai scumpe cafele din lume. Desigur, localnicii au inceput initial sa consume aceasta cafea deoarece intreaga productie de pe plantatie mergea catre colonizatorii olandezi, dar in timp aceasta a devenit faimoasa in intreaga lume, in parte si datorita procesului excentric prin care este obtinuta.

Dupa ce am vizitat plantatia si am vazut toate etapele prin care trece cafeaua pana ajunge la raft, am degustat 5 tipuri de ceai locale, 5 tipuri de cafea si separat faimosul Kopi Luwak. Personal mi s-a parut foarte interesant gustul, drept urmare am cumparat si pentru acasa, pentru a repeta experienta. As prefera insa daca aceasta metoda de productie s-ar rezuma la a colecta cafeaua “procesata” de catre civete in salbaticie si nu ar exista si ferme in care acestea sunt tinute in captivitate special pentru productia de cafea.
 
 
His


 
Hers

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: