lab501.ro

Samsung Galaxy S24 Series – Part II – Samsung Galaxy S24 Ultra – Review

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 8 April, 2024.

Samsung Galaxy S24 Ultra

 
Nu aduce anul ce aduce ceasul… si totusi, anul 2024 a debutat cu una dintre cele mai timpurii lansari de smartphone-uri flagship, mai precis seria Samsung Galaxy S24, in cadrul evenimentului Samsung Unpacked, organizat in San Jose, California, pe 17 Ianuarie. Aceasta a fost sustinuta de altfel de lansari locale organizate concomitent la nivel global, iar noi am participat la evenimentul din Romania, de unde v-am si povestit de altfel despre modelele din seria Samsung Galaxy S24, in prima parte a acestui articol.

Astfel, am vazut atunci specificatiile celor mai noi varfuri de gama din portofoliul Samsung, cum arata acestea, dar si noutatile pe care le aduc. Si pentru ca discutam despre una dintre cele mai importante serii de telefoane lansate anul acesta, nu ne-am grabit cu partea a doua a review-ului, alegand sa testam noul varf de gama, Samsung Galaxy S24 Ultra, aproape 3 luni de zile.

Desigur, in zilele noastre progresul de la o generatie la alta se realizeaza cu pasi ceva mai inceti, calculati atent, astfel incat nu avem de-a face cu schimbari drastice la capitolul design sau camera, de exemplu, ci mai degraba cu o rafinare a unei retete indelung testate, in care se adauga de aceasta data un nou chipset, cel mai puternic de pe piata in acest moment, precum si functii de inteligenta artificiala, acestea avand o importanta ridicata in cadrul lansarii de fata.

De ce spun asta? Ei bine, nu cred ca mai exista nici un pasionat de tehnologie care nu a auzit de AI, indiferent daca discutam despre un chatbot de genul Chat GPT, de functiile implementate de Nvidia pe cele mai noi placi grafice din seria RTX, sau, mai nou, de functiile implementate in smartphone-uri. Iar daca Google au fost primii care au atras atentia asupra acestor functii, in momentul lansarii seriei Pixel 8, cei de la Samsung duc integrarea intre AI si smartphone si mai departe, o buna parte din lansarea seriei S24 fiind concentrata pe acest aspect.

Si poate acest lucru nu pare atat de important, in momentul in care pasionatii de tehnologie discuta despre AI de ceva timp, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca publicul tinta pentru smartphone-uri este infinit mai numeros decat publicul la care AI-ul a ajuns pana acum si multi simpli utilizatori vor auzi pentru prima oara de AI si de implicarea sa in viata cotidiana utilizand un smartphone Samsung. Sa fie oare vorba despre inceputul unei revolutii tehnologice? Una care va avea un impact asupra societatii similar cu cel avut de adoptia in masa a smartphone-urilor in ultimele doua decade?

Ramane de vazut. Cert este ca in momentul de fata asistam la primii pasi in acest sens, la o scara mult mai mare decat pana acum, iar urmari vor exista cu siguranta. Unele preconizate, iar altele pe care poate nu putem inca sa le imaginam. Pana atunci insa, treaba noastra este sa testam, sa analizam si sa relatam, iar primul subiect asupra caruia ne vom concentra va fi chiar varful de gama, Samsung Galaxy S24 Ultra.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: