lab501.ro

Samsung Galaxy S24 Series – Part II – Samsung Galaxy S24 Ultra – Review

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 8 April, 2024.

Concluzii

 
14 ani au trecut de cand Samsung lansau un telefon liliputan, dupa standardele din ziua de azi, echipat cu un display cu o diagonala de 4″ si o camera de 5MP. Numele lui? Samsung Galaxy S I9000, unde S venea de la Supersmart! Ei bine, copiii nascuti in acel an isi vor face primul buletin anul acesta, iar telefoanele din zilele noastre au ajuns la un nivel greu de imaginat in momentul lansarii seriei Galaxy S, din orice punct de vedere, la fel cum un sugar se transforma in timp intr-un olimpic la matematica.

Pentru ca indiferent daca discutam despre performanta camerei, despre viteza de transfer a datelor, despre calitatea display-ului sau performanta chipset-ului, pare ca au trecut mult mai multi ani din acel moment, in care vedea lumina zilei seria Galaxy S. Si totusi, daca smartphone-urile sunt cu siguranta telefoane inteligente, in fond… asta ne spune si numele, parca doar in momentul de fata incepem sa discutam cu adevarat despre telefoane super smart.

Nu ma intelegeti gresit, progresul tehnologic de la o generatie la alta este mult mai bine controlat acum, iar pasii sunt mai mici, fiind vorba uneori despre imbunatatiri incrementale. De exemplu, Samsung Galaxy S24 Ultra este unul dintre cele mai performante telefoane la capitolul camera, insa acelasi lucru puteam sa il spunem si despre inaintasul sau. Similar, avem de-a face cu un display performant, dar, din nou, discutam despre un upgrade incremental, acelasi lucru fiind valabil si in cazul acumulatorului.

Adevaratele schimbari tin de materialele utilizate pentru constructia telefonului, de display-ul plat (bine ai venit inapoi, prieten vechi!), de chipset-ul de ultima generatie si nu in ultimul rand, de functiile noi aduse de ONE UI 6.1. Iar aici… parca incepem sa discutam in sfarsit despre un telefon super smart… Pentru ca inteligenta artificiala, cel putin din punct de vedere al implementarii Samsung, fix asta ar trebui sa faca… sa usureze modul in care comunicam, sa usureze modul in care lucram si nu in ultimul rand sa ne ofere noi posibilitati creative.

Si din punctul meu de vedere, Samsung au reusit ce si-au propus prin lansarea ONE UI 6.1, atat pe cea mai recenta serie flagship, Galaxy S24, cat si pe varfurile de anul trecut, mai precis seria Galaxy S23, Flip5 si Fold5. Avem de-a face cu cea mai cuprinzatoare, dar si coerenta, implementare a inteligentei artificiale in sistemul de operare al unui telefon de ana acum, implementare care adreseaza mai multe aspecte cu adevarat utile, de care mult dintre noi s-au lovit deja in viata de zi cu zi.

Pentru ca nu, nu trebuie sa calatoresti neaparat pana in Vietnam ca sa folosesti aceste functii… in fond, s-ar putea sa trebuiasca sa ii explici la telefon livratorului vietnamez ca intrarea este in spatele blocului, nu in fata, iar cele doua tipuri de engleza, cea vorbita de tine si cea vorbita de el, s-ar putea sa nu se potriveasca asa cum iti inchipuiai. Destul de util sa ai o functie care traduce automat conversatia telefonica, nu crezi? Si discutam doar despre un exemplu din multe.

Desigur, momentan sunt suportate doar 13 limbi, dar sunt convins ca producatorul lucreaza intens pentru a adauga din ce in ce mai multe. Similar, pentru a folosi o buna parte din functiile AI avem nevoie de cont Samsung, respectiv de o conexiune la internet, dar imi place sa cred ca utilizatorii de varfuri de gama nu au o problema in acest sens. Mai mult decat atat, solutia AI inca invata, deci putem intalni tot felul de situatii la inceput.

Totusi, asta se aplica oricarui aspect, nu doar inteligentei artificiale. In fond, in primele luni dupa ce lansezi un flagship poti avea probleme si la capitolul camera sau display, asta nu inseamna ca nu lansezi constant update-uri care rezolva aceste probleme si imbunatatesc experienta in utilizare.

Cert este ca lansarea seriei Galaxy S24 este o lansare mare, din toate punctele de vedere. Pentru ca, pe langa chipset-uri aduse la zi, sau materiale de constructie mai rezistente, este prima lansare dupa multa vreme in urma careia avem senzatia ca domeniul acesta se afla de-abia la inceput. Ca tot ce am vazut pana acum este doar o piatra de temelie pentru un viitor pe care poate nici nu putem momentan sa ni-l imaginam. Ca telefoanele inteligente pot fi mult mai mult decat sunt in momentul de fata, iar noi am asistat pana acum doar la primul capitol dintr-o poveste care s-ar putea sa fie mult mai lunga si complexa decat credeam. Ca era telefoanelor super smart de-abia a inceput.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: