lab501.ro

Samsung Galaxy S23 Series – Part I – Noutati, specificatii & prezentare

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 1 February, 2023.

Samsung Galaxy S23

 
Daca toamna se numara bobocii, atunci primavara se numara telefoanele din seria Galaxy S. Da, da, stiu, am mai facut gluma asta de 1000 de ori pana acum, dar asta nu inseamna ca nu exista un sambure de adevar in aceasta afirmatie. Pentru ca de mai bine de o decada, seria Samsung Galaxy S se lanseaza in primavara. Ce-i drept, daca la inceput discutam despre luna Martie sau Aprilie, lansarile Galaxy S s-au mutat in ultimii ani in luna Februarie. Astfel, v-am povestit despre Samsung Galaxy S21 pe 24 Februarie, seria Samsung Galaxy S22 a fost lansata pe 9 Februarie, iar anul acesta iata ca incepem luna in forta, Samsung anuntand seria Galaxy S23 la nivel global chiar in prima zi a lui Februarie.

Despre istoria seriei Samsung Galaxy S v-am povestit mai pe larg intr-un material inedit as spune eu, publicat anul trecut, in care comparam unul dintre primele modele ale gamei, Samsung Galaxy S Plus, cu varful de gama lansat atunci, mai precis Samsung Galaxy S22 Ultra, adica telefonul pe care il utilizez in fiecare zi de aproximativ un an de zile. Iata insa ca astazi a venit si randul acestuia sa fie intrecut de ceva mai nou, asa cum se intampla de altfel an de an, Samsung Galaxy S23 Ultra facandu-si astazi intrarea in scena.

Desigur, acesta nu este singur, fiind doar varful de gama al seriei Samsung Galaxy S23, serie din care mai fac parte si modelele Samsung Galaxy S23+, respectiv Samsung Galaxy S23. Si asa cum ne-au obisnuit marii producatori in ultimii ani, de aceasta data nu avem de-a face cu schimbari considerabile la capitolul design, seria S23 fiind tributara seriei S22 la acest capitol, insa primim cateva noutati importante sub capota. Prima si poate cea mai importanta este utilizarea celui mai nou si mai puternic chipset produs de Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2, pe toate modelele, aceasta reprezentand o premiera pentru Samsung, cel putin de cand exista seria Exynos.

A doua noutate este utilizarea sticlei Corning Gorilla Glass Victus 2 atat pe fata, cat si pe spatele celor trei telefoane lansate astazi, iar ce-a de-a treia noutate este trecerea la o solutie de stocare bazata pe memorie UFS 4.0. Nu in ultimul rand, varful de gama, Samsung Galaxy S23 Ultra, primeste un upgrade semnificativ la capitolul camera principala, fiind echipat cu un senzor Samsung ISOCELL HP2 de 200MP. Suficiente noutati, nu-i asa? Ei bine, haideti sa vedem ce inseamna fiecare in parte, pentru ca apoi sa trecem in revista specificatiile celor trei modele si nu in ultimul rand, sa vedem cum arata.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: