lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Bali 2024 – Samsung Galaxy S24 Ultra & Samsung Galaxy Z Fold5

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 31 May, 2024.

Galaxy AI

 
De aceasta data insa a mai existat o functie pe care de-abia asteptam sa o testez in practica, potentialul de a imbunatati semnificativ calitatea vietii in calatorii fiind extrem de ridicat. Ma refer, desigur, la Galaxy AI, functie lansata odata cu seria S24. Ce inseamna Galaxy AI? Inseamna o serie intreaga de functii, atat built-in, cat si cloud-based, care utilizeaza inteligenta artificiala pentru a ne usura viata, indiferent daca discutam despre editarea fotografiilor, modul in care comunicam, modul in care cautam lucruri sau modul in care lucram. Partea buna? Functiile Galaxy AI nu sunt prezente doar pe seria Galaxy S24, ci si pe seria S23, Filp5 si Fold5, gratie celui mai recent update la ONE UI 6.1.

In linii mari, discutam despre 7 mari categorii de functii, unele dintre ele avand de asemenea mai multe optiuni. Astfel, Circle to Search permite, asa cum ii spune si numele, sa cautam pe internet ceea ce incercuim pe ecran, indiferent ca discutam despre text, imagini sau un desen. Browsing assist este o functie integrata in browser-ul Samsung, care permite sumarizarea facila a unei pagini web, in mod standard sau detaliat, precum si traducerea sa in limbile suportate.

O functie extrem de utila, din punctul meu de vedere, in special pentru cei care calatoresc, este Call Assist: Live Translate. Astfel, utilizatorul poate activa aceasta functie in meniul telefonului, setand limba dintre cele suportate, iar convorbirea telefonica va fi tradusa automat. De exemplu, ma aflu in Vietnam si ma suna soferul de Grab sau Taxi pentru indicatii, dar nu sunt sigur ce nivel de engleza cunoaste soferul.

Ei bine, cu ajutorul Live Translate, eu pot vorbi in engleza, iar el va auzi mesajul in vietnameza si vice-versa. Momentan serviciul este disponibil in 13 limbi, in 17 regiuni – Chineza, Engleza (India, UK, SUA), Franceza, Germana, Hindi, Italiana, Japoneza, Koreana, Poloneza, Portugheza, Spaniola (Mexic, Spania, SUA), Thailandeza si Vietnameza.

O alta functie extrem de utila este Transcript Assist: Voice Recorder, care converteste inregistrarile audio sau conversatiile in text, putand recunoaste interlocutori distincti si putand de asemenea traduce conversatia. Similar, Note Assist genereaza sumare dupa notele salvate cu Samsung Notes, ne permite sa le formatam cum ne dorim, sau sa le traducem in limba dorita.

Chat Assist ne permite sa traducem mesajele in cadrul aplicatiilor de mesagerie (Samsung / Android Messages, Google Chat, Kakao Talk, Signal, WhatsApp, Line Messenger, Instagram (DM) si Tango), dar si sa schimbam tonul mesajului cu o simpla apasare de buton. Nu in ultimul rand, daca nu suntem siguri ce putem sau ar trebui sa modificam la o fotografie, putem folosi inteligenta artificiala pentru a primi sugestii in acest sens.

Si daca tot am ajuns la capitolul fotografie, o functie extrem de importanta este Generative photo editing, care ne permite sa redimensionam, sa mutam sau sa eliminam un obiect sau o persoana din cadru, dar si sa reincadram imaginea asa cum ne dorim, asistentul AI generand practic noi parti din fundal daca acest lucru este necesar.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: