lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Bali 2024 – Samsung Galaxy S24 Ultra & Samsung Galaxy Z Fold5

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 31 May, 2024.

Galaxy AI – in practica

 

 
Live translate
 
Bineinteles ca prima functie pe care am folosit-o in practica la scurt timp dupa ce am ajuns a fost live translate. Situatia practica arata in felul urmator. Mergand pe soseaua principala, in dreptul unui hotel trebuia sa faci dreapta. Fix aici exista o strada pavata marginita de un zid, pe care majoritatea soferilor aveau tendinta sa faca dreapta. Problema era ca strada noastra se afla fix dincolo de zid, fiind o strada de pamant, paralela cu strada pavata.

Pentru a complica si mai mult lucrurile, strada era imposibil de vazut pe intuneric daca nu indreptai farurile spre ea, iar pe coltul strazii se afla o curte – practic aveai senzatia ca intri in curte. Pe scurt, din 4 comenzi efectuate pe Grab, doar un sofer a inteles instructiunile in engleza atasate comenzii, in timp ce 3 soferi m-au sunat de pe cealalta parte a zidului, de pe strada pavata.

Cu unul dintre ei am reusit sa ma inteleg, dar cu ceilalti doi a fost nevoie sa apelez la functia live translate pe aplicatia de telefon, pentru a le putea explica pe intelesul lor unde trebuie sa ajunga. Ce-i drept, Grab are functie de traducere automata a textului, insa anumite cuvinte sau fraze nu le nimereste deloc. De exemplu, in Indonezia multumesc se spune Terima Kasih, la care raspunsul normal (cu placere) este Sama, sama. Grabul traducea Sama drept “same”, drept urmare am preferat sa vorbesc la telefon cu Live translate activat.

 


 

 
Circle to search
 
Circle to search nu cred ca mai are nevoie de nici o prezentare, fiind probabil cea mai cunoscuta functie de AI, introdusa de altfel de Google in Android 14. Practic, indiferent daca vrei sa afli numele unui fel de mancare (babi guling in cazul de fata), numele unui instrument muzical traditional (gerantang) sau plaja pe care este facuta o poza (Gili), tot ce trebuie sa faci este sa realizezi o fotografie, sa apesi lung butonul home si sa incercuiesti ce vrei sa cauti.
 

 
Browsing assist
 
Browsing assist este o functie utila oricand, datorita modurilor de traducere sau sumarizare, insa cu atat mai mult este utila in timp ce calatoresti, pentru a traduce sau sumariza pagini locale. De exemplu, eu am vrut sa imi cumpar un set de Bali Blakas (cutite traditionale balineze) si este evident ca majoritatea rezultatelor, inclusiv magazine online, erau in indoneziana. Cu ajutorul browsing assist, m-am documentat, am aflat ce aveam nevoie si apoi am cumparat un set de cutite lucrate manual de un fierar local.
 

 
Generative photo editing
 
Generative foto editing este probabil una dintre cele mai importante functii introduse odata cu Galaxy AI, oferind posibilitati avansate de editare fata de clasicele remove object sau create sticker. Printre cele mai importante functii se numara posibilitatea de a elimina obiecte sau persoane dintr-o imagine, telefonul generand fundalul corect pentru a inlocui spatiul gol, sau de a muta obiecte sau persone intr-o imagine. Mai jos puteti vedea cat de simplu este procedeul prin care putem realiza aceste operatiuni, cat si cateva exemple.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: