lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Bali 2024 – Samsung Galaxy S24 Ultra & Samsung Galaxy Z Fold5

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 31 May, 2024.

Bali

 
Hmm… Bali… suna cunoscut, nu-i asa? Parca am mai fost aici? Ah… da… chiar anul trecut! Ei bine, nu stiu despre voi, dar pe noi Bali a reusit cu adevarat sa ne cucereasca, motiv pentru care am revenit aici cu prima ocazie pe care am avut-o, atat pentru a vedea lucruri noi, cat si pentru a vizita locatii care ne-au ramas in suflet de data trecuta!

Situata la est de Java, la sud de Borneo (si la 8 grade sub Ecuator), la nord de Australia si la vest de Papua Noua Guinee, Bali este o insula din Indonezia, care masoara 153Km latime si 112Km lungime, fiind locuita de aproximativ 4 milioane de oameni. Bali face parte din arhipelagul Sunda, alcatuit din Greater Sunda Islands (Borneo, Java, Sumatra si Sulawesi) si Lesser Sunda Islands (Bali, Lombok, Sumbawa, Flores, Sumba, Savu, Rote, Timor, Atauro, Alor, Barat Daya si Tanimbar).

Parte a peninsulei Sunda in epoca glaciara, alaturi de Borneo, Java si Sumatra, Bali este unul dintre cele mai sudice puncte ale zonei biogeografice asiatice, conform liniei Wallace, insula Lombok, aflata la doar 32Km distanta, facand parte din zona biogeografica australiana. De asemenea, este si al doilea cel mai indepartat punct de casa unde am ajuns pana acum (10612 Km), dupa Hawaii (12693 Km), fiind a treia oara cand am ajuns in emisfera sudica, dupa Zanzibar si prima calatorie in Bali.

Desigur, Bali este mult mai mult decat atat. Discutam despre singura zona majoritar hindusa din Indonezia, o insula cu un farmec aparte, locuita de unii dintre cei mai calzi si blanzi oameni de pe planeta, dar si de unii dintre cei mai priceputi in ale artizanatului, cu o bucatarie locala fascinanta, sute de temple unde se practica in continuare hinduismul balinez, vulcani activi, plaje cu nisip alb sau negru si o cafea speciala renumita in toata lumea.

Si pentru ca este greu de surprins in cateva randuri intreaga experienta pe care ti-o ofera acest loc special, astazi vom trece impreuna prin activitatile pe care le-am intreprins acolo, pentru a va ajuta sa va formati o parere despre un loc superb, daca nu ati mai fost acolo, sau pentru a va arata insula din perspectiva noastra, daca ati mai fost. Inainte de asta insa, haideti sa vedem ce arsenal tehnic am avut la indemana de aceasta data si care au fost uneltele care ne-au facut viata mai usoara, fie ele hardware sau software.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: