lab501.ro

Samsung Galaxy Z Flip5 & Samsung Galaxy Z Fold5 – Partea a II-a – Review – Anatomia unui Septembrie

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 4 October, 2023.

Samsung Galaxy Z Flip5 & Samsung Galaxy Z Fold5

 
Exista telefoane… si telefoane si exista review-uri… si review-uri. Iar in cele 256 de articole dedicate subiectului “Smartphone” publicate pe Next, am avut de-a face cu toate felurile de telefoane si review-uri posibile. In zilele noastre insa, as putea spune ca telefoanele se impart in 3 mari categorii, mai precis flagship, unde producatorii arata tot ce au mai bun, fara nici un fel de compromis, apoi telefoane accesibile, unde accentul cade intotdeuna pe raportul calitate / pret, iar la final as putea spune ca avem de-a face cu telefoanele care se concentreaza in principal pe oferirea unei altfel de experiente in utilizare.

Si fix in acest capitol se incadreaza Samsung Galaxy Z Flip5 si Samsung Galaxy Z Fold5, telefoane care incearca sa ne convinga in primul si in primul rand prin modurile diferite in care pot fi utilizate, fata de un smartphone clasic. Desigur, telefoanele pliabile nu mai reprezinta de mult o noutate exotica, ba chiar am putea spune ca Flip si Fold, in diversele lor iteratii, sunt din ce in ce mai raspandite in randul utilizatorilor, atat in tara noastra, cat si la nivel global.

Astfel, in 2022 au fost comercializate aproximativ 14.2 milioane de telefoane pliabile la nivel global, peste 80% dintre acestea fiind produse de Samsung. Destul de impresionant, in conditiile in care seria Galaxy S22 a inregistrat aproape 30 de milioane de unitati vandute anul trecut. Cert este ca nu mai avem de-a face cu simple demonstratii tehnologice si produse exotice care isi gasesc rar locul in mainile utilizatorilor, ci cu o serie de produse care are deja fanii ei, care s-au obisnuit cu modul de utilizare diferit si avantajele (si dezavantajele) pe care acest tip de telefon le aduce.

De altfel, as putea spune ca si noi ne incadram in aceasta categorie, deoarece am utilizat intensiv acest tip de telefoane in ultimii 3 ani, ba chiar pe termen lung uneori, in special in vacante. Astfel, Samsung Galaxy Z Flip3 a fost cu noi in Grecia in 2021, in timp ce Galaxy Z Flip4 si Galaxy Z Fold4 au fost telefoanele noastre principale in cadrul periplului asiatic din 2022, fiind alaturi de noi in Bangkok, Hanoi, Phu Quoc, Saigon, Phnom Penh, Siem Reap si Koh Chang.

Si aici ajungem la celalalt aspect “altfel” al discutiei, mai precis review-ul. Pentru ca exista review-uri in care incercam sa va prezentam cat mai devreme telefoanele nou lansate si exista review-uri in care incercam sa le folosim cat mai mult, pentru a ne forma o parere cat mai completa legata de capabilitatile lor. Si daca se poate, uneori reusim sa atingem ambele aspecte, prezentand specificatiile si detaliile constructive in momentul lansarii, in prima parte a review-ului, in timp ce in a doua parte ne concentram pe teste, masuratori si performanta camerei.

Astfel, uneori folosim telefoanele testate cel putin o luna, iar daca astrele se aliniaza cu adevarat, calatorim si in mai multe tari in perioada respectiva, folosind telefoanele testate pe post de telefoane principale, ceea ce inseamna ca ne vom forma o idee cat se poate de concreta si de bine fundamentata legata de performanta camerei, luminozitatea display-ului, autonomia in utilizare zilnica intensiva sau calitatea convorbirilor. Ei bine, exact asta am avut ocazia sa facem cu Samsung Galaxy Z Flip5 si Samsung Galaxy Z Fold5, acestea fiind alaturi de noi pe toata durata lunii Septembrie, in 5 tari (incluzand, evident, Romania).

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: