lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Phnom Penh 2022 – Samsung Galaxy Z Flip4 & Fold4

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 6 April, 2023.

Introducere

 
Afara iarna pare ca incearca sa isi reintre in drepturi, montand probabil ultimul asalt impotriva primaverii care ne va inconjura in curand cu verdeata si soare, iar eu am in minte soarele si caldura care ne invaluiau in urma cu 5 luni, cand aterizam din Saigon in Phnom Penh, capitala Cambodgiei, asa cum o alintam noi, romanii. Cambodia, Kampuchea, sau mai bine zis Preăh Réachéanachâkr Kâmpŭchéa, este o tara pozitionata in partea de sud a peninsulei Indochinei, pe care o imparte cu Thailanda, Vietnam, Laos si Myanmar.

Cu o suprafata de 181035 Km2 si o populatie de aproximativ 17 milioane de locuitori, Cambodgia a fost leaganul celui mai mare imperiu din Asia de Sud-Est la inceputul mileniului trecut, mai precis Imperiul Khmer, care a popularizat hinduismul si ulterior budismul in zona si care ne-a lasat uriasul complext Angkor Wat, unul dintre cele mai mari orase din epoca pre-industriala, cel mai mare complex religios din lume si unul dintre cele mai impresionante asamble de temple existente pe fata pamantului in acest moment.

Din pacate insa, o alta latura a mosternirii lasate de urmasii civilizatiei khmere este genocidul cambodgian, efectuat de regimul Khmerilor Rosii, sub conducerea lui Pol Pot, intre 1975 si 1979, in care si-au pierdut viata intre 1.5 milioane si 2 milioane de cetateni, adica o treime din populatia tarii in acel moment. Din punct de vedere procentual, discutam probabil despre unul dintre cele mai criminale regimuri din lume, impotriva propriului popor, din toate timpurile.

Cu alte cuvinte, o tara incarcata de istorie, dar si de tragedie, de frumusete si mister, care de-abia astepta sa o descoperim. Drept urmare, inarmati cu cele doua telefoane de incredere, Samsung Galaxy Z Flip4 si Samsung Galaxy Z Fold4, pe data de 31 Octombrie ne echipam fiecare cu cate un eSIM Airalo, oferta Connect Cambodia 5 GB – 30 Days, pentru care am platit 13.5USD per SIM, verificam faptul ca Grab-ul functioneaza fara probleme si aici si ne opream in primul popas in Cambodgia, in capitala tarii, Phnom Penh.

Aflat la confluenta raurilor Tonlé Sap, Mekong si Bassac, Phnom Penh se intinde pe mai bine de 678 Km2, avand o populatie de aproximativ 2.3 milioane de locuitori. Aici am descoperit unul dintre orasele cu cea mai rapida dezvoltare din ultimii ani, capitala fiind brazdata de zgarie nori in constructie si masini de lux, in contrast cu metoda preferata de transport pe distante scurte, adica tuk-tuk-ul, care poate fi chemat pe Grab, la fel cum utilizam noi Bolt-ul in Bucuresti.

Daca vreti sa incercati hoteluri de 4 sau 5 stele construite in ultimii 3-4 ani, pentru preturi mai convenabile decat o zi de cazare in Brasov de exemplu (2-300 RON pe noapte), daca vreti sa va bucurati de piscine sau restaurante pozitionate la ultimul etaj al unor zgarie nori impresionanti, pentru preturi semnificativ mai mici decat intr-un restaurant din Bucuresti, atunci Phnom Penh s-ar putea sa fie exact ce aveati nevoie.

 
Flip4

 
Fold4

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: