lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Saigon 2022 – Samsung Galaxy Z Flip4 & Fold4

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Smartphone, in 21 February, 2023.

Introducere

 
Ehehei, dragii monstrului, mult a mai trecut de atunci, sau cel putin asa pare, insa amintirile din Ho Chi Minh City, mai bine cunoscut dupa numele sau dinaintea reunificarii Vietnamului, adica Saigon, sunt la fel de proaspete in mintea noastra chiar si acum. Pentru ca Saigon a reprezentat punctul terminus al calatoriei noastre in Vietnam, o destinatie unde aveam sa imbinam calatoriile in natura cu vizitarea cosmopolitului colos, unde istoria si traditiile se imbina cu zgarie nori moderni si o viata de noapte cu adevarat intensa.

Ce-i drept, itinerariul nostru initial a suferit cateva modificari pe parcursul lunilor dinaintea plecarii, insa de la bun inceput am planuit sa incepem excursia in Vietnam in Hanoi si sa o incheiem in Saigon. Am modificat segmentul median al excursiei, care trebuia sa includa Da Nang, Hue si Hoi An, datorita taifunului Noru si a efectelor pe care acesta le-a avut in zonele respective, a se citi inundatii si turisti evacuati cu barca din hotel si dusi direct la aeroport, motiv pentru care am preferat sa luam o pauza binevenita in Phu Quoc, urmand ca destinatiile din centrul Vietnamului sa faca subiectul unei eventuale viitoare excursii.

Ceea ce ne aduce practic la unul dintre cele mai importante subiecte ale unei calatorii in Vietnam si anume planificarea. Vedeti voi, zona de nord are anotimpuri clasice, putand fi vizitata in mare parte a timpului, insa nu intotdeuna vom avea parte de terasele inverzite de orez din Sa Pa Valley. Daca vreti sa va bucurati de peisajul specific al acestei zone, cele mai potrivite perioade sunt Martie – Mai, sau August – Septembrie. Pe de alta parte, Hanoi-ul este ideal de vizitat intre Octombrie si Aprilie, vremea fiind mult mai prietenoasa, in timp ce in zona centrala (Da Nang) cel mai bine mergem intre Ianuarie si Mai.

Saigonul, pe de alta parte, este ideal de vizitat intre Decembrie si Martie, deoarece aici exista doua anotimpuri, mai precis ploios si uscat, la fel ca si in centrul Vietnamului, dar decalat datorita latitudinii. Si cand spunem sezon ploios in Vietnam, nu prea este de gluma… Drept urmare, este destul de greu sa atingi majoritatea obiectivelor turistice intr-o singura calatorie in Vietnam, mai putin in cazul in care aceasta calatorie dureaza un an. Motiv pentru care fiecare turist trebuie sa prioritizeze atractiile pe care doreste sa le vada, planul urmand a fi facut in concordanta cu perioada propice pentru vizitarea acestora.

Noi am hotarat ca prioritatile sunt Hanoi, cu ale sale Ninh Binh si Ha Long Bay, Saigon, cu Delta Mekongului si complexul Cu Chi tunnels, respectiv Phu Quoc la inceput de sezon. Desigur, aceste alegeri au fost conditionate si de perioada in care doream sa vizitam Cambodgia, respectiv perioada in care am stat pe insula in Thailanda, pentru ca si acolo exista perioade si perioade. Cu alte cuvinte, daca aveti in plan o calatorie prin Asia de Sud-Est, documentati-va temeinic si planificati asa cum se cuvine.

Personal, pot sa va spun ca Saigon-ul mi-a adus aminte de Taipei in lunile de vara, cu o umiditate absolut infernala, caldura cat cuprinde, inclusiv seara, precum si cu ocazionalele precipitatii specifice tropicelor, absolut spectaculoase din punctul meu de vedere, atat raportat la cantitatea uriasa de apa per suprafata, cat si la salbaticia tunetelor si a fulgerelor. Hidratarea corespunzatoare este absolut obligatorie aici, pentru ca pierdeti vitamine si minerale prin transpiratie mult mai rapid decat va imaginati, planificarea traseului zilnic fiind de asemenea importanta, pentru ca un somn scurt de dupa-amiaza in camera cu aer conditionat iti incarca rapid bateriile.

 
Flip4

 
Fold4

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: