lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Phnom Penh 2022 – Samsung Galaxy Z Flip4 & Fold4

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 6 April, 2023.

Orussey Market

 
Oricat de brutala si cutremuratoare ar fi experienta de a vizita Killing Fields si Tuol Sleung, in final te ajuta sa intelegi mai bine oamenii, mentalitatea lor si cum privesc viata acum. De aceea, am inceput a treia zi hotarati sa vedem partea buna a Cambodgiei, renasterea din ororile trecutului si modul in care oamenii isi vad acum de viata, iar pentru a face asta cel mai bun mod este de a vizita una dintre cele mai mari piete din Phnom Penh, mai precis Orussey Market.

Aceasta este impartita intre zona retail, unde poti cumpara haine, accesorii sau bijuterii, respectiv zona pietei alimentare, unde poti vedea efectiv ce cumpara oamenii pentru acasa. Am vazut aici toate tipurile de pesti, scoici si melci de care nici nu aflasem pana acum, dar ne-am putut bucura si de niste delicatese locale, intr-un loc de unde cumpara localnicii.

De ce spun asta? Pentru ca in zonele turistice vei gasi intotdeuna insecte de vanzare, deoarece turistii sunt socati si atrasi in acelasi timp de obiceiul de a consuma insecte, desi acesta vine de fapt din vremurile despre care discutam mai devreme, in care populatia a fost nevoita sa apeleze la orice forma de hrana pentru a nu muri de inanitie. Cu toate acestea, nu in zonele turistice vrei sa incerci efectiv insecte daca esti curios, ci acolo unde oamenii cumpara pentru acasa.

Iar Orussey Market este un astfel de loc, unde poti gusta lacuste, larve, gandaci de apa sau tarantule, asa cum le consuma si localnicii, pe principiul “cu cat dai mamaie kilu’ de arahnida”. Per total, pot sa va spun ca tarantula gatita cum trebuie se aseamana cu pielea crocanta de pui, putin mai grasa si usor paroasa.

 
His
 

 
Hers
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: