Samsung Galaxy Z Flip5 & Samsung Galaxy Z Fold5 – Partea a II-a – Review – Anatomia unui Septembrie
Autonomie
Asa cum stiti, testam autonomia atat cu ajutorul testelor sintetice, cat si in practica. Primul scenariu testat este intotdeauna cel in care folosim device-ul in mod normal: ascultam muzica, ne uitam la videoclipuri pe Youtube, ne jucam, stam destul de mult pe net, utilizam aplicatiile de social media (G+, Facebook) si nu in ultimul rand folosim camera foto/video, toate acestea cu luminozitatea display-ului setata la 100%. Desi acest scenariu are un nivel de repetabilitate egal cu zero, el este totusi relevant pentru utilizatori, deoarece fiecare isi cumpara device-ul pentru a-l utiliza, nu pentru a rula teste sintetice de baterie.
Al doilea scenariu este cel in care folosim aplicatia LAB501 Battery Life pentru a testa autonomia in doua situatii cu un nivel foarte ridicat de repetabilitate, mai precis rularea unui film 720p, respectiv rularea unei secvente 3D integrate. Testele realizate cu ajutorul aplicatiei sunt efectuate fara SIM-uri, cu luminozitatea ecranului setata la maxim si conexiunea wireless activa. Aceste teste ne permit sa realizam o comparatie in acelasi sistem de referinta intre telefoane, insa nu sunt neaparat reprezentative pentru utilizarea zilnica.
Avem de-a face cu un chipset modern, cu protocoale avansate pentru economisirea energiei, drept urmare nu ne mira faptul ca atat Samsung Galaxy Z Flip5, cat si Samsung Galaxy Z Fold5, ofera o autonomie superioara fata de modelele din generatia anterioara. In practica, in regim de utilizare zilnica intensiva, la sfarsitul zilei acumulatorul lui Flip5 ajungea undeva in jurul valorii de 20%, in timp ce Fold5 indica aproximativ 30-33% nivel de incarcare.
Comentarii