lab501.ro

Samsung Galaxy Z Flip5 & Samsung Galaxy Z Fold5 – Partea a II-a – Review – Anatomia unui Septembrie

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 4 October, 2023.

Camera – Concluzii

 
Mai bine de o luna de utilizare zilnica, prin 5 tari, in toate conditiile de iluminare imaginabile, avand ca rezultat 9 pagini dedicate subiectului… si ce am invatat despre camerele de pe Samsung Galaxy Z Flip5 si Samsung Galaxy Z Fold5 dupa tot acest timp? Ei bine, destul de multe, as spune eu. In primul rand, ambele telefoane sunt shooter-e capabile de a produce imagini de buna calitate, contrastul, reproducerea culorilor si latitudinea de expunere incadrandu-se perfect in ceea ce ne-am putea astepta de la un telefon high-end. Desigur, Flip-ul nu este dotat cu o camera tele, lucru de inteles daca luam in calcul dimensiunile si modul in care este construit, insa trebuie sa recunosc ca ambele telefoane s-au descurcat foarte bine in majoritatea situatiilor in care le-am pus la incercare.

Iar aceasta afirmatie este o lectie in sine, o lectie care ne invata ca Samsung sunt maestrii in procesarea imaginii chiar si in cazul unor senzori mai vechi. Stai, am zis senzori mai vechi? Pai… cam da. In cazul lui Samsung Galaxy Z Fold5, avem de-a face cu acelasi trio de camere de pe Galaxy Z Fold4, mai precis o camera principala bazata pe senzorul Samsung GN3, un senzor Samsung S5K3K1 pentru camera tele si un Sony IMX 258 pentru ultra-wide. Samsung GN3 este practic versiunea fara autofocus Dual Pixel Pro a senzorului GN5 de pe Galaxy S22, Samsung S5K3K1 este exact acelasi senzor tele de pe Galaxy S22, in timp ce Sony IMX 258 este camera ultra-wide de pe Galaxy Z Fold3 / Flip3.

La randul sau, Samsung Galaxy Z Flip5 foloseste aceleasi camere ca si Flip4 / Flip3, mai precis senzorul Samsung S5K2LD de pe Galaxy S20 / Galaxy Z Flip3 / Galaxy S21 / Galaxy Z Flip4 pentru camera principala, respectiv Sony IMX 258 (Flip3 / Fold3 / Flip4 / Fold4) pentru ultra-wide. Cu alte cuvinte, in cazul lui Fold5 suntem destul de aproape de zilele noastre (cu exceptia ultra-wide-ului), insa Flip5 se bazeaza pe un senzor principal care a implinit deja 3 ani de zile… Din punct de vedere moral, as fi preferat sa vad camerele de pe seria S23 pe Galaxy Z Fold5, in timp ce seria Flip cred ca necesita clar un upgrade la acest capitol, pe care sper sincer ca il vom primi la anul.

Pe de alta parte, cele doua telefoane au la dispozitie un chipset extrem de puternic si implicit un procesor de imagine adus la zi (Spectra ISP), care lucreaza in tandem cu algoritmii avansati de procesare a imaginilor, rezultatul fiind imagini de o calitate superioara, chiar si in cazul utilizarii unor senzori mai vechi. Si asa cum am demonstrat pe pagina anterioara, o usoara corectie a culorilor sau a contrastului poate face diferenta dintre o imagine buna si una extraordinara, cele doua telefoane fiind capabile de a obtine astfel de imagini in conditiile potrivite.

Per total, am acoperit doua vacante impreuna cu Samsung Galaxy Z Flip5 si Samsung Galaxy Z Fold5 si nu as putea sa ma plang de rezultate, ba chiar din contra. Si daca stau sa ma gandesc mai bine, am fost foarte multumiti de Flip4 si Fold4 in Asia, iar Flip3 nu ne-a dezamagit deloc in Grecia. Chiar si asa insa, anul viitor cred ca ar trebui sa vedem ceva nou la capitolul camere in cazul Flip-ului, ba poate chiar si un mic (2X) tele inghesuit acolo, pe undeva…
 

Camera – video

 

Samsung Galaxy Z Flip5
 

 
Samsung Galaxy Z Fold5
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: