lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Koh Chang 2022 – Samsung Galaxy Z Flip4 & Fold4

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 22 May, 2023.

Introducere

 

Stau si privesc in urma si parca nu imi vine sa cred ca au trecut 7 luni de cand plecam in Asia, incepand o aventura care avea sa se intinda pe parcursul a doua luni. Am inceput traseul in uriasul Bangkok, am vizitat tumultuosul Hanoi, ne-am odihnit asa cum se cuvine in Phu Quoc, ne-am bucurat de cosmopolitul Saigon, am inceput aventura Cambodgiana in Phnom Penh si nu in ultimul rand am ramas muti de uimire in magnificul Siem Reap.

De acolo am pornit inapoi catre Bangkok, unde ne-am odihnit cateva zile, am intregit echipa cu inca doi membrii de baza si apoi am inchiriat un microbuz cu sofer pentru a ne transporta in ultima destinatie a acestui periplu, mai precis Koh Chang. Pentru asta am apelat la site-ul Koh Chang Ferries, unde am platiti aproximativ 5100 Baht pentru patru persoane, incluzand combustibilul si taxa de feribot.

Am mers aproximativ 5 ore pana in Trat, de unde am trecut cu feribotul in Koh Chang, iar o ora mai tarziu ajungeam la prima noastra cazare. Baietii au fost profesionisti, masina impecabila, iar pentru ca la intoarece am apelat tot la ei, urmand sa decolam din Bangkok catre Bucuresti, am primit si un discount de 500 Baht.

Situata in Golful Thailandei, la cateva sute de Km mai la nord de Phu Quoc, Koh Chang este a treia insula ca marime din Thailanda (217 Km2), dupa Phuket si Koh Samui. Spre deosebire de acestea insa, Koh Chang este o insula mult mai putin cunoscuta si chiar daca are parte de destui turisti, atmosfera in general este mai linistita (~ 8500 de locuitori). Pentru a experimenta tot ce are insula de oferit, ne-am impartit vacanta in doua, mai precis o parte pe coasta de Vest, unde sunt dispuse majoritatea resorturilor si zonelor turistice, iar cealalta jumatate pe coasta de Est, intr-o zona mult mai linistita si mai retrasa.

Fiind situata intre ecuator si tropicul cancerului, la fel ca si Phu Quoc, Koh Chang este o insula tropicala in adevaratul sens al cuvantului. Mai mult decat atat, daca in majoritatea Thailandei cantitatea medie anuala de precipitatii este cuprinsa intre 1200 mm si 1600 mm, Koh Chang este cea mai umeda zona din tara, cu o cantitate medie anuala de precipitatii de peste 4500mm. Desigur, noi am vizitat insula spre sfarsitul lunii Noiembrie, deci nu am prins decat doua zile ploioase pe insula.

 
Flip4

 
Fold4

Comentarii

2 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Koh Chang 2022 – Samsung Galaxy Z Flip4 & Fold4

  1. Tarcau Dragos a scris pe:

    Doamne, cat pot sa va invidiez! La cât mai multe!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Multumim frumos!

Lasa-ne un comentariu: