lab501.ro

Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

Scris de: , in categoria: Notebook, in 12 April, 2012.

 

Temperaturi

 

Pentru a evalua cat mai complet comoditatea in utilizare a ultrabook-urilor, si nu numai, am pus la punct o metoda de testare a temperaturii care consta in masurarea temperaturii procesorului cu ajutorului unui program specializat, mai precis Real Temp 3.70, precum si in masurarea temperaturii carcasei ultrabook-ului intr-o serie de puncte predefinite.

Astfel, pentru carcasa C (adica latura care contine tastatura, “fata” ultrabook-ului ca sa ii spunem asa) am masurat in 5 puncte, unde F1 reprezinta coltul stanga superior, F2 reprezinta coltul dreapta superior, F3 reprezinta mijlocul tastaturii, F4 reprezinta partea din stanga a touch-pad-ului iar F5 reprezinta partea din dreapta a acestuia. De asemenea, pentru carcasa D (partea inferioara a ultrabook-ului) am definit 5 puncte (S1, S2, etc), care corespund celor 4 colturi, precum si centrul suprafetei.

Masuratorile au fost realizate cu ajutorul unui termometru Voltcraft IR 260-8S de la o distanta fixa de 8cm (am folosit un distantier pentru a masura mereu de la aceeasi distanta), dupa 30 de minute de gaming intensiv, in conditii normale.

 

 

 

 

Temperatura atinsa de procesor in sarcina este normala, daca ne gandim ca in aceeasi pastila sunt integrate atat nucleul procesorului cat si placa grafica. De asemenea, repartitia temperaturilor pe cele doua suprafete masurate este fireasca, zona cea mai incinsa fiind coltul din dreapta sus (F2/S1), pe unde este evacuat aerul cald din zona procesorului. In utilizarea normala (office, web browsing, etc), U1401i nu se incalzeste in mod deosebit, fiind foarte comod de lucrat cu el in brate de exemplu. In regim de gaming, ventilatorul se tureaza destul de mult, insa temperaturile raman la un nivel normal. Doar dupa mai bine de o ora de gaming intensiv, cu ultrabook-ul in brate, simtim nevoia sa il punem jos, deoarece zona F1/S2 se incalzeste destul de puternic (~ 45 oC) cauzand un disconfort accentuat. De asemenea, si zona F5 (dreapta touch-pad-ului) se incalzeste mai tare in acest caz, putand produce un disconfort daca utilizam touch-pad-ul. Nu cred insa ca vom utiliza touch-pad-ul in gaming intensiv…

Personal am fost multumit de U1401i din acest punct de vedere; carcasa este bine ventilata, nu se incinge excesiv chiar si in timpul sarcinilor iesite din comun (gaming), iar profilul ventilatorului este bine pus la punct, acesta producand un nivel de zgomot semnificativ doar in momentul in care ne jucam ceva vreme. In majoritatea aplicatiilor insa ventilatorul nu devine deranjant. Constructia usor atipica pentru un ultrabook a lui U1401i are si avantaje, fiind transmisa mult mai putina caldura in carcasa decat in cazul modelelor construite din aluminiu.

 

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

  1. Foarte bună recenzia. Tare-s curios cum se vor îmbunătăţi recenziile după ce vă soseşte colorimetrul. :) Mi-ar fi plăcut să văd performanţa acestui ultrabook în comparaţie cu un notebook obişnuit MyWay sau al altui ultrabook pentru că măsurătorile nu spun mare lucru fără nişte valori de referinţă. Abia aştept testarea produsului final.

    P.S. Distanţierul “m-a spart”. =))

  2. Radu Neagu a scris pe:

    Bre, termometru ala e cu infrarosu, laserul ala e doar pentru pozitionarea corecta, ca sa stii unde citesti temperatura :)

  3. Monstru Post author a scris pe:

    First world problems…

  4. Radu Neagu a scris pe:

    Oohh, that’s below the belt :)

  5. neagu elea a scris pe:

    Buna ziua ,

    Raspunsul la intrebarea “Ce contrast masurat are display-ul lui MyWay U1401i ?” este 413:1 .

    “Ce ai face cu MyWay U1401i in prima zi dupa ce l-ai castiga?”

    :) ce gand frumos … Cu siguranta cred ca as exagera cu bucuria ca l-am castigat si as spune probabil la toti cunoscutii mei iar dupa aceea probabil mi-as duce leptopul vechi la reparat pentru al face cadou unei persoane care isi doreste dar momentan nu are posibilitatea sa-si cumpere

Lasa-ne un comentariu: