lab501.ro

Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

Scris de: , in categoria: Notebook, in 12 April, 2012.

Pentru a evalua cat mai precis calitatea display-ului folosit, am pus la punct o metodologie pe care o vom respecta pentru fiecare dispozitiv pe care il vom testa folosind colorimetrul. In cazul ultrabook-ului, am resetat display-ul la valorile default (factory settings), apoi am setat luminozitatea la maxim. Testul a fost realizat in interior, intr-o camera dotata cu o singura sursa de lumina de 100W, care nu pica direct pe monitor, pentru a nu afectat rezultatele in nici un fel. Dupa aproximativ 15 minute de functionare (timp in care monitorul s-a “incalzit” si a ajuns la capacitate maxima), am inceput masuratorile.

 

Display-ul folosit de Maguay are o luminanta maxima de 214 cd/m2, o valoare destul de mica pentru un monitor desktop, tipica insa unui notebook, mai ales unui ultra-portabil cu consum redus. Variatia nu este foarte mare, partea din stanga fiind mai intunecata cu 8-9% decat centrul (dL maxim fiind -15 cd/m2). In practica, este destul de greu sa observam aceasta diferenta, imaginile fiind afisate uniform.


Nivelul minim de negru este destul de bun, 0.52 cd/m2, iar contrastul masurat este 413:1. In practica, se observa ca negrul nu este negru absolut, insa in majoritatea situatiilor acest lucru nu este deranjant, iar valoarea destul de buna a contrastului pentru display-ul unui portabil asigura o experienta placuta in utilizare, imaginile fiind clare si stralucitoare.

Temperatura de culoare este de 6811K, diferenta fata de standardul D65 fiind mai mica de 5%. Si reproducerea culorilor este destul de buna, diferenta procentuala intre diversele zone ale ecranului si centru fiind destul de mica. De altfel, dE-ul (19.18) nu este iesit din comun pentru acest tip de monitor, desi nu se poate compara, bineinteles, cu valorile pe care le obtinem pe o matrice S-IPS (foarte rar intalnita in cazul unui portabil).


Per total, desi vorbim despre un dispozitiv cu un pret redus de achizitie fata de concurenta, am fost placut impresionati de ecran-ul folosit pe U1401i, atat masuratorile cat si utilizarea practica conducandu-ne la concluzia ca avem de-a face cu un ecran de calitate. Mai mult decat atat, unghiurile de vizibilitate sunt destul de bune, si prin urmare singurul repros pe care i-l pot face MyWay-ului la acest capitol este faptul ca ecranul nu rabateaza destul, din punctul meu de vedere.

Comentarii

5 comentarii la: Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

 1. Foarte bună recenzia. Tare-s curios cum se vor îmbunătăţi recenziile după ce vă soseşte colorimetrul. :) Mi-ar fi plăcut să văd performanţa acestui ultrabook în comparaţie cu un notebook obişnuit MyWay sau al altui ultrabook pentru că măsurătorile nu spun mare lucru fără nişte valori de referinţă. Abia aştept testarea produsului final.

  P.S. Distanţierul “m-a spart”. =))

 2. Radu Neagu a scris pe:

  Bre, termometru ala e cu infrarosu, laserul ala e doar pentru pozitionarea corecta, ca sa stii unde citesti temperatura :)

 3. Monstru Post author a scris pe:

  First world problems…

 4. Radu Neagu a scris pe:

  Oohh, that’s below the belt :)

 5. neagu elea a scris pe:

  Buna ziua ,

  Raspunsul la intrebarea “Ce contrast masurat are display-ul lui MyWay U1401i ?” este 413:1 .

  “Ce ai face cu MyWay U1401i in prima zi dupa ce l-ai castiga?”

  :) ce gand frumos … Cu siguranta cred ca as exagera cu bucuria ca l-am castigat si as spune probabil la toti cunoscutii mei iar dupa aceea probabil mi-as duce leptopul vechi la reparat pentru al face cadou unei persoane care isi doreste dar momentan nu are posibilitatea sa-si cumpere

Lasa-ne un comentariu: