lab501.ro

Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

Scris de: , in categoria: Notebook, in 12 April, 2012.

 

Astazi avem placerea sa discutam despre un produs special, din mai multe puncte de vedere. In primul rand pentru ca vorbim despre primul si singurul Ultrabook romanesc, produs de o firma cu experienta in domeniu, Maguay, in al doilea rand pentru ca vorbim de un Ultrabook care ataca un segment foarte important de piata, segment ignorat de marea majoritate a producatorilor. Desigur, toate ultrabook-urile pe care am pus mana pana acum sunt minunate, dar au si o serie de lipsuri, si poate cel mai important dintre acestea este pretul, care pleaca in majoritatea cazurilor de la 4000 RON si urca bine inspre 6000 RON in functie de dotari.

Normal, performanta si autonomia intr-un form-factor extrem de atragator se platesc, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa existe si optiuni pentru cei care nu au posibilitati financiare atat de mari. Cei de la Maguay au sesizat oportunitatea, si prin urmare au creat un Ultrabook configurabil, care poate fi achizitionat pentru un pret incepand de la 2499 RON (4GB DDR3, HDD 250GB). Celelalte optiuni (procesorul, grafica integrata in acesta, conectivitatea, acumulatorul, etc) sunt aceleasi indiferent de varianta de pret pe care o alegeti, si prin urmare, cei care se multumesc cu 4GB RAM si un HDD de 250 GB pot beneficia pe deplin de avantajele unui ultrabook motorizat de un procesor Sandy Bridge. Cei care doresc sa beneficieze si de avantajele unui SSD, pot alege versiunea testata, care costa 2749 RON si vine in plus cu un SSD mSATA de 32GB.

Evident, pentru a oferi un produs cu un pret semnificativ mai mic decat ceea ce vedem in cazul majoritatii ultrabook-urilor, trebuie sa existe si o serie de compromisuri, cu alte cuvinte si Maguay MyWay U1401i are lipsurile sale. La ce se refera acestea si in ce masura trebuie sa tinem cont de ele, vom vedea in articolul de fata. Ce trebuie sa retinem insa, este ca acestea nu au nici o legatura cu sintagma “Made in Romania”, aceasta fiind (la fel ca si in cazul LAB501, un alt “lucru” made in Romania) o chestiune de mandrie.

Configurarea unui produs de calitate, performant, cu un pret competitiv, care trebuie sa tina cont de o serie de rigori clare (guide-line-urile trasate de Intel pentru ultrabook-uri) nu este deloc un lucru usor, si de aceea multi producatori nici nu isi bat capul cu asemenea “complicatii”, pozitionandu-se din start “premium” pentru a avea un spatiu de manevra mult mai generos datorita pretului cu mult mai mare. Ce se intampla insa atunci cand doresti sa oferi un produs bun, accesibil si dezirabil? Vom vedea in paginile acestui articol…

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

 1. Foarte bună recenzia. Tare-s curios cum se vor îmbunătăţi recenziile după ce vă soseşte colorimetrul. :) Mi-ar fi plăcut să văd performanţa acestui ultrabook în comparaţie cu un notebook obişnuit MyWay sau al altui ultrabook pentru că măsurătorile nu spun mare lucru fără nişte valori de referinţă. Abia aştept testarea produsului final.

  P.S. Distanţierul “m-a spart”. =))

 2. Radu Neagu a scris pe:

  Bre, termometru ala e cu infrarosu, laserul ala e doar pentru pozitionarea corecta, ca sa stii unde citesti temperatura :)

 3. Monstru Post author a scris pe:

  First world problems…

 4. Radu Neagu a scris pe:

  Oohh, that’s below the belt :)

 5. neagu elea a scris pe:

  Buna ziua ,

  Raspunsul la intrebarea “Ce contrast masurat are display-ul lui MyWay U1401i ?” este 413:1 .

  “Ce ai face cu MyWay U1401i in prima zi dupa ce l-ai castiga?”

  :) ce gand frumos … Cu siguranta cred ca as exagera cu bucuria ca l-am castigat si as spune probabil la toti cunoscutii mei iar dupa aceea probabil mi-as duce leptopul vechi la reparat pentru al face cadou unei persoane care isi doreste dar momentan nu are posibilitatea sa-si cumpere

Lasa-ne un comentariu: