lab501.ro

Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

Scris de: , in categoria: Notebook, in 12 April, 2012.

 

Metodologie

 

Incepand cu review-ul lui IdeaPad U300S, am inceput sa utilizam metodologia NEXT 2.0 BETA. Daca in cazul testului anterior era vorba despre versiunea 0.98 BETA, in cazul testului de fata este vorba despre versiunea 0.99 BETA, adica foarte aproape de final. Spre deosebire de testul anterior, am adaugat cateva aplicatii metodologiei noastre de teste, pentru a oferi o imagine cat mai completa asupra performantelor dispozitivului testat. De asemenea, pentru a aprecia cat mai corect confortul in utilizare, de astazi introducem in review-urile noastre si un set complet de teste de temperatura, realizate cu ajutorul unui termometru profesional Voltcraft IR 260-8S. Metodologia va fi explicata in cadrul capitolului corespunzator. In momentul de fata, singurul aspect care ne desparte de metodologia finala NEXT 2.0 este lipsa colorimetrului profesional X-Rite i1 DISPLAY PRO, pe care l-am comandat cu ceva timp in urma si inca nu ne-a fost livrat. Acesta va fi folosit pentru a masura precis performantele ecranului, pentru ca, nu-i asa, pe noi ne intereseaza cifrele, nu povestile.

Asa cum v-am spus deja, metodologia noastra se transpune intr-un mod de apreciere mult mai critic decat ceea ce puteti gasi de obicei pe vastul www, pentru ca frumos, elegant si usor nu sunt atribute suficiente pentru ca un produs sa se bucure de aprecierea noastra. Prin urmare, nu va speriati daca veti gasi multe nemultumiri si obiectii din partea noastra, treaba noastra fiind aceea de a va oferi voua toate informatiile necesare, reale, din practica, precum si de a oferi producatorilor un feedback in urma caruia sa isi poata imbunatati produsele. Din acest motiv, vom analiza la sange toate aspectele functionarii practice ale dispozitivelor pe care le testam, si vom acorda atentie tuturor detaliilor care de obicei nu sunt incluse in astfel de teste.

Ca regula generala, vom testa toate produsele pe cat posibil exact asa cum ne sunt furnizate de producator. Motivatia este destul de simpla: vrem sa descriem experienta de utilizare cat mai fidel posibil si sa efectuam testele astfel incat sa nu existe diferente majore intre rezultatele obtinute de noi si cele pe care le poate obtine orice utilizator care a cumparat produsul testat.

De asemenea, ne vom concentra asupra unei baterii de teste compusa atat din teste sintetice, al caror scop este comparatia cat mai precisa intre produse, cat si teste realizate folosind aplicatii reale, pentru ca sa fim seriosi, nimeni nu foloseste un notebook pentru PCMark. Ne vom concentra asupra performantelor procesorului, memoriei RAM, stocarii si placii grafice, pentru ca aceste performante insumate ne ofera o buna imagine asupra performantei generale a sistemului testat.

De asemenea, vom testa atat calitatea ecranului, incalzirea carcasei in diverse puncte precum si nivelul de zgomot maxim atins in timpul functionarii daca este cazul. Nu in ultimul rand, vom testa autonomia folosind atat o aplicatie sintetica performanta (Power Mark), cat si doua scenarii reale de utilizare. Vom completa aceste teste cu aprecierile noastre personale, pentru ca in cazul portabilelor acest aspect are o importanta majora.

Evident, intotdeuna vom actualiza sistemul de operare, precum si toate programele folosite in cadrul testarii, la fel cum facem si in cadrul testelor componentelor hardware.

 AplicatieVersiune
Teste CPUSuperPI1.5
wPrime1.55
PhotoshopCS6
IrfanView4.33
Handbrake0.9.6
x264HD4.0
CinebenchR11.5
PCMark 71.0.4
Teste RAMAIDA Cache and Memory2.3
PiFast4.1 (hexus batch)
7zip9.3
WinRar4.11
Teste SSD/HDDHD Tune Pro5
ATTO Bench3.3
Crystal Disk Mark3.0.1
Teste GPU3DMark Vantage1.0.1
FarCry 21.0.1
Diablo 30.9 beta
Teste temperaturaRealTemp3.70
VoltcraftIR 260-8S
Teste autonomiePowerMark1.1.1

 

Comentarii

5 comentarii la: Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

 1. Foarte bună recenzia. Tare-s curios cum se vor îmbunătăţi recenziile după ce vă soseşte colorimetrul. :) Mi-ar fi plăcut să văd performanţa acestui ultrabook în comparaţie cu un notebook obişnuit MyWay sau al altui ultrabook pentru că măsurătorile nu spun mare lucru fără nişte valori de referinţă. Abia aştept testarea produsului final.

  P.S. Distanţierul “m-a spart”. =))

 2. Radu Neagu a scris pe:

  Bre, termometru ala e cu infrarosu, laserul ala e doar pentru pozitionarea corecta, ca sa stii unde citesti temperatura :)

 3. Monstru Post author a scris pe:

  First world problems…

 4. Radu Neagu a scris pe:

  Oohh, that’s below the belt :)

 5. neagu elea a scris pe:

  Buna ziua ,

  Raspunsul la intrebarea “Ce contrast masurat are display-ul lui MyWay U1401i ?” este 413:1 .

  “Ce ai face cu MyWay U1401i in prima zi dupa ce l-ai castiga?”

  :) ce gand frumos … Cu siguranta cred ca as exagera cu bucuria ca l-am castigat si as spune probabil la toti cunoscutii mei iar dupa aceea probabil mi-as duce leptopul vechi la reparat pentru al face cadou unei persoane care isi doreste dar momentan nu are posibilitatea sa-si cumpere

Lasa-ne un comentariu: