lab501.ro

Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

Scris de: , in categoria: Notebook, in 12 April, 2012.

 

Teste GPU

 

Pentru testarea solutiei grafice integrate (HD 3000) am folosit un benchmark sintetic, 3DMark Vantage, precum si doua jocuri, FarCry 2 si Diablo 3, reprezentative pentru First Person Shootere mai vechi (FarCry 2), respectiv pentru jocuri Blizzard de ultima generatie (Diablo 3). Nu am insistat asupra testarii performantelor grafice din motive evidente, ultrabook-urile nefiind destinate pentru activitati de gaming, iar performanta solutiei grafice HD3000 fiind deja bine cunoscuta. Pe de alta parte, trebuie sa stim daca vom putea sau nu sa jucam Diablo 3, World of Warcraft sau Starcraft 2 chiar si pe aceste ultra-portabile, acesta fiind tipul de jocuri mai “pretentioase” (adica nu Zuma, FarmVille sau altele asemenea) care se preteaza la a fi rulate pe astfel de dispozitive.

Aici trebuie sa mai facem o precizare – da, toate ultrabook-urile folosesc HD3000, insa in functie de procesor si de gradul de dependenta al jocului de procesor, performantele pot diferi chiar si intre porabile dotate cu aceeasi “placa grafica”.

 

 

 

Setarile folosite pentru FarCry 2 si Diablo 3 pot fi vazute in screenshoturile de mai jos (in ambele situatii am folosit rezolutia implicita a ecranului si setarile de calitate Low si Medium. Pentru FarCry 2 am rulat benchmark-ul inclus in joc, mai precis nivelul Ranch Medium, in timp ce pentru Diablo 3 am jucat timp de 10 min, FPS-urile fiind inregistrate cu Fraps.

 

 

 

 

In cazul setarii Low, DX9, FarCry 2 a rulat destul de decent (cu un framerate minim peste 12 fps), cu setari medii insa experienta de joc nici nu merita luata in calcul.

La fel ca si in cazul altor ultrabook-uri, Diablo 3 nu a reusit sa treaca de 30 de frame-uri pe secunda, framerate-ul minim fiind de asemenea prea mic pentru a oferi o experienta fluenta de joc. Asta din punct de vedere al cifrelor raportate de FRAPS. Experienta reala de joc a fost insa destul de fluida, jocul ruland fara prea mari probleme, la fel ca si in cazul altor Ultrabook-uri. Exista din cand in cand mici poticniri, dar acestea depind si de calitatea conexiunii de internet sau de lag-ul serverelor Blizzard. Ca sa intelegeti mai bine cat de fluida este experienta de joc pe U1401i, in cazul Diablo III, trebuie sa va spun ca exemplarul testat a fost folosit pentru cateva zeci de ore de joc, nu doar pentru testul de fata. Este lesne de inteles ca nimeni nu s-ar chinui atata timp (mai ales in conditiile in care pentru un erou hardcore acest lucru poate fi si periculos) daca jocul nu ar rula fluent, fara probleme.

Per total, desi ultrabook-urile nu sunt gandite pentru gaming, putem rula Diablo 3, World of Warcraft sau Starcraft 2. Ne putem juca fara prea mari probleme, insa nu va asteptati la o experienta de joc 100% fluenta, si nici la detalii grafice impresionante. Spre deosebire de ultrabook-uri dotate cu procesoare mai puternice, U1401i nu este insa potrivit pentru shoot-ere de generatie mai veche, datorita procesorului cu frecventa redusa.

 

Comentarii

5 comentarii la: Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

 1. Foarte bună recenzia. Tare-s curios cum se vor îmbunătăţi recenziile după ce vă soseşte colorimetrul. :) Mi-ar fi plăcut să văd performanţa acestui ultrabook în comparaţie cu un notebook obişnuit MyWay sau al altui ultrabook pentru că măsurătorile nu spun mare lucru fără nişte valori de referinţă. Abia aştept testarea produsului final.

  P.S. Distanţierul “m-a spart”. =))

 2. Radu Neagu a scris pe:

  Bre, termometru ala e cu infrarosu, laserul ala e doar pentru pozitionarea corecta, ca sa stii unde citesti temperatura :)

 3. Monstru Post author a scris pe:

  First world problems…

 4. Radu Neagu a scris pe:

  Oohh, that’s below the belt :)

 5. neagu elea a scris pe:

  Buna ziua ,

  Raspunsul la intrebarea “Ce contrast masurat are display-ul lui MyWay U1401i ?” este 413:1 .

  “Ce ai face cu MyWay U1401i in prima zi dupa ce l-ai castiga?”

  :) ce gand frumos … Cu siguranta cred ca as exagera cu bucuria ca l-am castigat si as spune probabil la toti cunoscutii mei iar dupa aceea probabil mi-as duce leptopul vechi la reparat pentru al face cadou unei persoane care isi doreste dar momentan nu are posibilitatea sa-si cumpere

Lasa-ne un comentariu: