Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania
Teste CPU – Practice
Pentru testul cu IrfanView, am folosit ultima versiune disponibila, si un set de 50 de fotografii cu o rezolutie de 3000×2000, de aproximativ 2MB fiecare. Am creat un set de test cu ajutorul functiei Batch Processing. Astfel, folosind functia amintita anterior, am redimensionat imaginile de la 3000 de pixeli latime la 1280, am ajustat culorile, am schimbat orientarea imaginilor in plan orizontal si am rotit imaginile catre stanga. De asemenea, am folosit filtrul Sharpen cu valoarea +15, Contrast +2 si Blur +5. Nu in ultimul rand, am adaugat un watermark de 200×200 de pixeli fiecarei poze. In final, pornind de la 50 de fotografii brute insumand ~100MB, am ajuns la un set de 50 de fotografii procesate pentru web, insumand 6MB. Setul nostru de teste este reprezentativ pentru majoritatea utilizatorilor care folosesc programe mai simple pentru corectii rapide ale imaginilor lor, cum ar fi IrfanView, ACDSee, XnView, s.a.m.d. Am folosit Irfan View datorita functiei de Batch Processing care permite salvarea setarilor, precum si datorita faptului ca este unul dintre cele mai utilizate utilitare destinate managementului imaginilor digitale.
Micutului i3 2357M i-au trebuit 85 de secunde ca sa duca la bun sfarsit task-ul impus de noi. Nu este o performanta foarte ridicata, prin comparatile cu ultrabook-urile dotate cu procesoare Core i7, insa depaseste performanta unor notebook-uri ceva mai vechi.
Ajuns la versiunea CS6, Adobe Photoshop nu poate lipsi din suita noastra de aplicatii real-life cu ajutorul carora determinam performanta celor mai noi procesoare. Pentru aceasta, am utilizat o fotografie in format TIFF, cu o rezolutie de 3720 x 3796, dimensiunea fisierului fiind de 40MB. Am aplicat filtrul Radial Blur, folosind setarile “Amount – 100%”, “Blur Method – Spin” si “Quality – Best”. Apoi, am aplicat filtrul Extrude, folosind setarile implicite. Rezultatul este suma dintre timpul necesar aplicarii filtrului Blur si timpul necesar aplicarii filtrului Extrude.
Cele 217 secunde necesare pentru a termina testul de Photoshop sunt inacceptabile pentru un profesionist, de exemplu, dar trebuie sa tinem cont ca acest test a fost pus la punct pentru a da bataie de cap unor procesoare desktop hexa-core, deci nu profesionistilor in ale Photoshop-ului se adreseaza acest Ultrabook. In practica, pentru sarcini mai simple, putem utiliza Photoshop-ul fara probleme pe U1401i, ceea ce il recomanda in fata altor dispozitive cu dimensiuni, greutate si pret comparabile.
Da, da, stiu, x264 HD 4.0 este un benchmark, dar este un benchmark construit in jurul unui algoritm de encodare prezent in multe aplicatii reale, si de aceea se incadreaza in categoria testelor practice. Partea buna este ca in aceasta forma, masurarea performantei este standardizata, si prin urmare putem compara cu usurinta rezultatele obtinute in cadrul acestui articol cu rezultatele obtinute in alte articole, dandu-ne astfel seama care produs este mai potrivit pentru acest tip de aplicatie.
Si encodarea video are de suferit de pe urma frecventei reduse a procesorului, important este faptul ca putem apela la U1401i si pentru acest tip de sarcini, chiar daca trebuie sa asteptam putin pana vedem rezultatul final.
Pentru a masura performanta ultrabook-urilor intr-un scenariu real de encodare video, am folosit Handbrake 0.9.6 pentru a converti un fisier .VOB de 1GB folosind profilul Normal si am cronometrat timpul necesar realizarii acestei operatiuni. Acesta nu este neaparat scopul unui ultrabook, iar acest aspect poate fi observat cu usurinta atunci cand vedem ca au fost necesare 10 minute pentru a duce aceasta sarcina la bun sfarsit. In schimb, pentru a converti episoade din seriale pentru iPod, de exemplu (ceva ceea ce eu deobicei fac cu episoadele din South Park), putem utiliza ultrabook-ul.
Comentarii
Foarte bună recenzia. Tare-s curios cum se vor îmbunătăţi recenziile după ce vă soseşte colorimetrul. :) Mi-ar fi plăcut să văd performanţa acestui ultrabook în comparaţie cu un notebook obişnuit MyWay sau al altui ultrabook pentru că măsurătorile nu spun mare lucru fără nişte valori de referinţă. Abia aştept testarea produsului final.
P.S. Distanţierul “m-a spart”. =))
Bre, termometru ala e cu infrarosu, laserul ala e doar pentru pozitionarea corecta, ca sa stii unde citesti temperatura :)
First world problems…
Oohh, that’s below the belt :)
Buna ziua ,
Raspunsul la intrebarea “Ce contrast masurat are display-ul lui MyWay U1401i ?” este 413:1 .
“Ce ai face cu MyWay U1401i in prima zi dupa ce l-ai castiga?”
:) ce gand frumos … Cu siguranta cred ca as exagera cu bucuria ca l-am castigat si as spune probabil la toti cunoscutii mei iar dupa aceea probabil mi-as duce leptopul vechi la reparat pentru al face cadou unei persoane care isi doreste dar momentan nu are posibilitatea sa-si cumpere
Pingback: CONCURS NEXT LAB501 & MAGUAY – Castiga un Ultrabook! | lab501
Pingback: Maguay MyWay U1401i Reloaded – Ivy Bridge ajunge in Ultrabook-uri | lab501
Pingback: Astazi am dat Ultrabook-ul Maguay!!! | lab501
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube